Expertule, iar te legi de minore?

Sorin Ioniță este un exponent. Este butonul roșu din servieta nucleară a lui Petrov. Este esența prelinsă pe bărbiile cariatidelor. Ce mai, este ceea ce nimeni nu poate să fie, doar el … un voinic atât de curajos încât țintele îi sunt predilect apolitice și pe cât se poate minore.

Recidiva lui Ioniță ar merita o analiză spectral-psihologică. Frustrările sunt evidente, iar declanșatorul are un dublu numitor comun: patriotism-naționalismul și fetele minore!

În 2013, universitarul Ioniță o călca în picioare pe eleva Sabina Elena (16 ani) din Covasna, pentru că a îndrăznit (!?) să meargă la școală purtând o bentiță tricoloră care a deranjat comunitate maghiară. Fin analist, Ioniță a catalogat gestul în literă stalinistă: „proastă şi tupeistă”, neuitând să ardă câteva smetii educative și părinților fetei. (vezi titlul de mai jos)

COMENTARIU | Suficienţa unor elite intelectuale româneşti

În 2020, universitarul Ioniță recidivează. De fapt, ne arată că în ultimii șapte ani nu a reușit să își depășească frustrările, pasiunile pentru minorele care apar la televiziune și … îl eclipsează până la întrebarea: Dar, totuși, cine este Sorin Ioniță? Întrebare justificată odată ce Petrov a dispărut acoperit de praful dosarelor.

Stimate domn Sorin Ioniță, de departe de țară, din China pe care tu nu o cunoști, dar nici nu ai interesul să o înțelegi, îți dau și eu o sentință: EȘTI DOBITOC!

Înainte să te zburlești hiperoftalmic la cele două cuvinte, admiră-ți opera.

Piesa interpretată în emisiunea de la PROTV NU ARE LEGĂTURĂ cu Mao și Armata Roșie!

Ioniță, melodia este o poveste despre iubirea locurilor natale, personificată de o privighetoare care zboară deasupra armatei de țărani voluntari plecați de acasă ca să apere granițele țării. Dacă aveai urechi, sesizai trilurile din finalul cântecului.

Matafora privighetorii este una extrem de puternică în tradiția populară chineză, fiind similară cu un simbol protector venit din Cer, pentru a apăra oamenii curajoși de pe Pământ, care își sacrifică viața pentru glie și țară.

Este că toate aceste repre îți sunt străine? Este că tu, Ioniță, ești atât de superficial și suficient încât nu ai nici măcar puterea de a recunoaște că greșești?

Și încă ceva, Sorin Ioniță.

În emisiunea de la PRO TV, melodia NU A FOST INTERPRETATĂ ÎN UNIFORMĂ MAOISTĂ!

Este uniforma care identifica soldații proveniți din cea mai săracă pătură socială din China: țărănimea! Pătura socială cea mai reprezentativă, cea mai săracă, dar și cea mai dedicată în războiul intern condus de Mao Zedong și Sun Yat-sen (acesta nu a fost deloc comunist, idiotule!), împotriva cotropitorilor străini. Cine erau acești cotropitori? Răspuns corect: americanii, japonezii, francezii, britanicii, spaniolii, portughezii etc!

Țăranii chinezi pe care tu îi identifici pe cât de facil, pe atât de greșit, au fost și sunt cei care au ridicat China, țara despre care tu vorbești cu atâta silă încât pare că ți-a luat sânul mamei de la gură.

Dar, tovarășe Stalin-Ioniță!

Nu ești deloc în reperele istorice chineze, deși ai titluri academice care te recomandă deștept, cult în cap și pregătit să abordezi orice avion aflat în picaj care îți trece prin capul dominat de ecoul propriului prost orgoliu.

La final, îți dau o mână de ajutor.

Subsemnatul este un român plecat de acasă, trăitor în China, angajat la o instituție media chineză (da, toate sunt controlate de stat). Sunt un român dintr-o familie modestă, cu o educație moderată, dar deloc răbdător când văd ticăloși care se rostogolesc în mocirlă atunci când le apare în față Tricolorul României sau copii de excepție.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Expertule, iar te legi de minore?

  1. Bosorogu' roman spune:

    Nu domnule autor AL ACESTUI EXCELENT ARTICOL. Nu aveti „o educatie modesta”. Aveti ceea ce majoritatii „dreptacilor de astazi” le lipseste cu desavarsire: 7 ANI DE ACASA. Ei vor INCHIZITIA DESUETA A ANILOR EVULUI MEDIU CATOLIC: CREDE (ce spun sefii tai) si nu cerceta. Spune prostii de analfabet cu diplome made „cei cu bani din barurile de pe langa colegii afiliate cu un nume de mare universitate straineasca.

  2. doina spune:

    dacă tăcea (si) filozof rămânea… rezistență scăzută la frustrare… ciolanul, unde este ciolanul…?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.