DESPRE PARTENERIATE ÎN CRIZĂ: SUA și UE ne izolează, China și Rusia ne ajută!?

Spre norocul nostru, al pământenilor care suntem îndoctrinați să luăm lumină de la superiorul Occident, ceea ce urmează este doar un exercițiu de imaginație!

Dar … cum ar fi dacă Rusia și China, tot mai adaptate și antrenate în perfidul joc de sumă nulă promovat de liderii occidentali-corporatiști, ar fi răspuns cu aceeași măsură? Cum ar fi fost dacă Rusia și China ar fi adoptat aceeași tactică izolaționistă, egoistă, predată în aceste zile de SUA, Franța, Germania? Și mai mult, cum ar fi fost dacă Rusia și China treceau la metodele americane specifice vestului sălbatic: cel mai repede de mână, ia avionul cu ajutoare medicale … destinat altuia?

Cum am ajuns să acceptăm cu pasivitate-bolnăvicioasă realitatea în care interesul economic ordonează și surclasează interesul imediat de viață și de moarte a românilor?

Tragedia ultimelor săptămâni ne arată că, fără inteligența, filozofia și experiența istorică acumulată de chinezi și ruși, astăzi, lumea se afla într-o criză la limita unui conflict mondial. Cum era dacă peste criza din Europa și SUA, zone recunoscute drept sfidător-superioare, se așternea un răspuns pe măsură din partea Chinei și Rusiei?

Ca est europeni, educați să așteptăm americanii, privim și ne crucim! Privim ca proștii mai ales cei care nu știți că România este vizitată de americani doar pentru a doua oară în ultimii aproximativ 80 de ani. Prima dată ne-au bombardat de s-au sters de pe hartă Ploieștul, Brazii și Bucureștii! Acum, a doua oară, ne jefuiesc și călăresc fără bombardamente. Nu mai are farmec. Acum suntem parteneri strategici. Mai ales România.

Ce lecții învățăm ca est europeni, în aceste zile?

Primus. Că acordurile încheiate cu Vestul evoluat nu sunt decât vorbe goale, chiar și trecute în tratate internaționale!

Secundus. Că Parteneriatul (cu SUA) și Uniunea (cu Europa) sunt așa numai la bine(le lor), în realitate fiind dezacorduri și dezintegrări profunde, în situații de criză, lecții de egoism și proastă educație!

Tertius. Că lumea întreagă, cu precădere evoluatul, superiorul și perfidul Occident, este dependent și cu mâna întinsă la ajutorul oferit de China și Rusia, cele mai ponegrite și tocate țări aflate permanent în malaxorul propagandei distructive occidentale libere … controlate politic-economic!

Lecția latină continuă cu un proverb din clasa a șaptea (pe vremea când se făcea școală): AMICUS CERTUS IN RE INCERTA CERNITUR!

Și acum, la final, o întrebare, două … Cine este prieten cu cine, în aceste vremuri în care ne este prezentată cea mai urâtă dintre imaginile parteneriatului invaziv și abuziv derulat de România cu SUA și UE? Care este strategia Românei post-criză, pentru a ieși din vicioasele relații izolaționiste și pentru a dezvolta parteneriate profitabile și pentru țară?

Pentru asta, în mod obligatoriu avem nevoie de un președinte, un guvern și un parlament care să exprime voința poporului, nu al tabletelor care vorbesc/votează prin intermediul serviciilor aflate în serviciul alor servicii aflate în serviciul diverselor „specii de licurici”!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la DESPRE PARTENERIATE ÎN CRIZĂ: SUA și UE ne izolează, China și Rusia ne ajută!?

  1. Pingback: La ordinul SUA, România calcă în picioare regulile economiei de piață! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: ZIUA FRUSTRARILOR EUROPENE! | Octavpelin's Weblog

  3. Mihai spune:

    PRIMUS: asta o cam știam de pe vremea lui Mircea cel Bătrân – nu s-a schimbat nimic. Acuma România are comenzi de ventilatoare care nu mai ajung datorită „închiderii” frontierelor, deși UE are coridoare de transport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.