COVID-19 | UE mulțumește Chinei pentru donațiile medicale

Uniunea Europeană a pus cooperarea internațională în prima line de răspuns în fața noului coronavirus, a transmis Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, în cadrul unui mesaj în care a mulțumit autorităților de la Beijing pentru donația acordată Italiei, necesară în lupta împotriva epidemiei COVID-19. Mesajul a fost transmis după ce un avion cu echipamente medicale a ajuns la Roma, transport care a inclus două milioane de măști chirurgicale, 200.000 de măști N95 și 50.000 de truse de testare.

Donația Chinei este un rezultat al discuțiilor purtate la finalul lunii martie a.c., de președinele CE, Ursula von der Leyen, și premierul chinez, Li Keqiang.

UE și Camera Europeană de Comerț din China, apel pentru donații și achiziții de echipamente medicale

„Suntem recunoscători pentru sprijinul Chinei și, după cum a declarat președintele von der Leyen, avem nevoie de sprijinul celuilalt în momentele grele. UE și China colaborează de la începutul focarului Coronavirus. În februarie, UE a livrat 56 de tone de echipamente în China”, a declarat comisarul Lenarčič.

Prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă, Uniunea Europeană a trimis în China, în luna februarie a.c., peste 56 de tone de materiale (îmbrăcăminte de protecție, dezinfectant și măști medicale), contribuție directă din: Franța, Germania, Italia, Letonia, Estonia, Austria, Cehia, Ungaria și Slovenia.

Privit ultimelor date, Italia este una dintre țările cele mai afectate la nivel mondial de pandemia COVID-19, înregistrând peste 132.000 de cazuri confirmate, peste 16.000 de decese și aproximativ 22.837 de pacienți recuperați complet.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.