China reflectată în presa de la Bucureşti – 23.02.2012

AGERPRES – Banca Mondială avertizează că ritmul de creştere al Chinei ar putea să încetinească rapid

China ar putea să se confrunte cu o criză economică dacă nu reduce companiile de stat şi nu reformează finanţele publice, se arată într-un raport pregătit de Banca Mondială şi publicat joi în Wall Street Journal, transmite AFP. Raportul, intitulat „China 2030”, este destinat să influenţeze următoarea generaţie de lideri chinezi şi abordează modelul economic urmat de China în ultimele decenii, model care i-a permis acestei ţări să înregistreze un ritm mediu de creştere de aproximativ 10% pe an şi să ajungă a doua economie mondială. „Creşterea economică a Chinei riscă să încetinească rapid şi fără avertismente. Acest lucru s-a întâmplat în ţările în curs de dezvoltare cu o creştere economică accelerată precum Brazilia şi Mexic după ce au ajuns la un anumit nivel al veniturilor, un fenomen numit de economişti ‘capcana venitului mediu”, susţine WSJ care a discutat cu autorii raportului. … (…).
Textul integral AICI

COTIDIANUL – Avertisment de la BM: China ar putea să se confrunte cu o criză economică

ROMÂNIA LIBERĂ – Banca Mondială avertizează că ritmul de creştere al Chinei ar putea să încetinească rapid

CAPITAL- Creșterea economică a Chinei, în pericol?

A doua economie mondială, China, riscă să încetinească rapid creșterea economică și să se confrunte, astfel, cu o criză dacă nu reduce companiile de stat şi nu reformează finanţele publice, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, publicat de Wall Street Journal și preluat de AFP. Raportul se numește ”China 2030” și ar putea să influenţeze următoarea generaţie de lideri chinezi. Acesta abordează modelul economic urmat de China în ultimele decenii, ceea ce i-a permis acestei ţări să înregistreze un ritm mediu de creştere de aproximativ 10% pe an, devenind a doua economie din lume. … (…).
Textul integral AICI

MEDIAFAX- Primul reportaj într-o fabrică Apple din China: Pentru a asambla un iPad e nevoie de 325 de perechi de mâini

Un jurnalist al ABC News a reuşit, pentru prima dată, să intre într-una dintre fabricile în care se fabrică componente Apple în China. Bill Weir, jurnalist al ABC News, a realizat un reportaj într-una dintre fabricile Foxconn din China. „La sosire, am fost întâmpinaţi de un director executiv al Foxconn, care a refuzat să confirme că în aceste clădiri se lucrează la proiecte strict secrete pentru Intel, Nintendo, Dell. Mi s-a spus că este pentru prima dată când unui reporter îi este permis accesul aici”, a spus Bill Weir. Echipa a fost nevoită să poarte costume speciale şi măşti de protecţie şi să facă numeroase duşuri cu aer, pentru că un singur fir de praf poate distruge o întreagă linie de producţie. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL- China a decretat româna limbă de circulaţie internaţională

Ambasadorul României la Beijing, Romulus – Doru Costea, a primit, miercuri, un cadou special din partea fostului preşedinte chinez Jiang Zeming, constând în ultima lucrare editorială personală, intitulată „Limba română, 800 de fraze”, apărută în seria „Manualul de limbi străine pentru cadrele de conducere”, îngrijit de Ministerul Chinez de Externe. Jiang Zeming a scris pe cartea oferită oficialului român: „Ofer această lucrare ambasadorului Doru Costea. Cu înaltă consideraţie, Jiang Zeming”. Ca semn de preţuire a relaţiilor tradiţionale dintre România şi R.P. Chineză, fostul lider chinez a decis să includă limba română între cele mai apreciate limbi de circulaţie internaţională utilizate în China, alături de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, japoneză şi arabă. … (…).
Textul integral AICI

HOTNEWS- Bucureştenii ar putea plăti taxă ca să circule pe „autostrada suspendată”

Bucureştenii care vor circula pe „autostrada suspendată”, drumul expres care va face legatura între Şoseaua Colentina şi Piata Crângaşi, vor plăti o taxă de drum, a declarat miercuri primarul Sorin Oprescu. Potrivit edilului-şef, noua arteră de circulaţie va fi construită în parteneriat public privat, de un investitor chinez, iar din aceasta taxă îşi va recupera investiţia. Costul de construire a arterei se ridică, din estimarile făcute, la 1,3 miliarde de euro. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.