Estetica artei decorative chineze la Deva

La Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a avut loc vernisajul expoziţiei „Artă şi măiestrie în China – umbrele, evantaie şi broderii”.
Expoziţia cuprinde peste 100 de piese, prezentând publicului hunedorean arta realizării evantaielor şi umbrelelor de Hangzhou şi aproximativ 40 de broderii din mătase. Prin această expoziţie MCDR, în parteneriat cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, propun publicului vizitator familiarizarea cu o cultură milenară care are tradiţie în arta decorativă, combinând în aceste obiecte latura funcţională cu cea estetică.
Evenimentul a fost organizat în prezenţa unei delegaţii a Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, condusă de Excelenţa Sa Huo Yuzhen. După participarea la vernisajul expoziţiei, doamna ambasador a făcut o vizită la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, unde a vizionat o expoziţie realizată cu lucrări ale elevilor şi a urmărit un concert pregătit de micii muzicieni. Ca acţiune aferentă acestei manifestări, delegaţia chineză a vizitat Filiala Institutului Confucius, instituţie aflată în cadrul şcolii de artă deveană.
Textul integral pe ARTAVIZUALĂ21

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.