România la Wine China 2012

România se numără printre cele 15 ţări producătoare de vinuri prezente, începând de luni, la „Wine China 2012” inaugurat la World Trade Center din Being. Şase firme româneşti: Jidvei, Senator Wine, Viticola Sâmbureşti, Nazarcea, J&C Internaţional Trading Co Ltd. Şi Dalian Murfatlar I&E Co. Ltd. prezintă, în perioada 23 – 25 aprilie, partenerilor chinezi câteva zeci de produse vinicole, deja cunoscute pe piaţa asiatică.
Având sprijinul Biroul de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei României la Beijing, societăţile româneşti ocupă cel mai important spaţiu al târgului, aflat în centrul sălii principale, suprafaţa totală a standurilor fiind de peste 80 de metri pătraţi.
Sorin Toader, consilier economic în Biroul de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei României la Beijing, singura cu stand în cadrul târgului, ne-a declarat că, după anul 2007, Ambasada a iniţiat programe de susţinere a producătorilor de vinuri româneşti, prin asigurarea de facilităţi şi organizarea de evenimente.
„China este a doua mare piaţă de vinuri româneşti. Constant, în anii 2010 şi 2011, exportul de vinuri aici a fost de peste trei milioane de dolari. Încercăm să îi sprijinim şi să fim alături de producătorii români într-o piaţă pe cât de mare pe atât de puternică la nivelul concurenţei”, a spus Sorin Toader.
Pentru a facilita contactul dintre firmele româneşti şi partenerii chinezi, miercuri, în colaborare cu Biroul de Dezvoltare a Comerţului din China, Ambasada României va organiza evenimentul “România – Ţara vinurilor”. Delegaţii celor şase societăţi prezente la Beijing se vor întâlni cu reprezentanţii a peste 120 de asociaţii chineze de importatori şi distribuitori de vinuri.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la România la Wine China 2012

  1. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » România la Wine China 2012

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.