China reflectată în presa de la Bucureşti – 31.05.2012

CAPITAL – Chinezii de la Sinovel Wind Group şi un consorţiu de firme româneşti vor construi capacităţi eoliene în Dobrogea

Firma chineză Sinovel Wind Group Ltd., al doilea producător mondial de turbine eoliene şi consorţiul firmelor româneşti C-Tech SRL şi Rokura SRL vor colabora pentru realizarea de capacităţi energetice eoliene în regiunea Dobrogea, scrie într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), citat de Agerpres. Capacitatea instalată totală va fi de 1.200 MW, în perioada 2012 – 2016 şi vor fi utilizate echipamente şi servicii furnizate de firma chineză. Acordul de cooperare strategică între cele două părţi a fost semnat în China, cu ocazia vizitei în această ţară efectuată de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, în perioada 27-29 mai, la invitaţia Ministerului Comerţului din această ţară. … (…).
Textul integral AICI

GÂNDUL – Grupul chinez Sinovel va furniza turbine pentru parcurile eoliene care vor fi construite în Dobrogea

Firmele româneşti C-Tech şi Rokura, parteneri ai companiei Iberdrola, din Spania, au încheiat cu grupul chinez Sinovel au acord în baza căruia acesta va furniza echipamente şi servicii pentru capacităţi energetice eoliene de 1.200 MW care urmează să fie dezvoltate în Dobrogea, potrivit Mediafax. Acordul de cooperare strategică prevede realizarea unităţilor în perioada 2012 – 2016. … (…).
Textul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Lucian Isar: „China este pregătită să înceapă proiecte de anvergură în România”

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri din România, domnul Lucian Isar, s-a aflat pentru câteva zile la Beijing în cadrul unei misiuni economice care a inclus China şi Coreea de Sud. În cadrul unui interviu acordat secţiei române a Radio China Internaţional, ministrul român a vorbit despre realităţile care domină relaţiile bilaterale chino-române şi despre perspectivele economice dintre cele două ţări. … (…).
Textul integral AICI

ADEVĂRUL – China nu intenţionează să introducă măsuri majore de stimul în sprijinul economiei

China nu intenţionează să introducă noi măsuri de stimul pentru a sprijini creşterea economică de tipul şi mărimea celor implementate la mijlocul crizei financiare din 2008, conform agenţiei naţionale de ştiri Xinhua News Agency. „Intenţiile guvernului Chinei sunt foarte clare: nu va introduce un alt program masiv de stimul pentru a susţine creşterea economică”, a declarat, ieri, Xinhua, în cadrul unui articol despre politica economică, fără a cita surse. „Eforturile actuale de a stabiliza creşterea economică nu constituie o repetare a măsurilor vechi luate acum trei ani”, se arată în articolul citat de Bloomberg News. În 2008, decidenţii politici au introdus un program de stimul în valoare de 4.000 de miliarde de yuani (586 de miliarde de dolari la acea vreme), aminteşte agenţia de ştiri americană. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.