COMENTARIU – Morcovul şi măgarul sau cum îşi bate joc Băsescu de România (din nou)

Din ianuarie 2005 România trăieşte sub imperiul autoincendierii produse de numitul pompier jucător Traian Băsescu. Oricât aş încerca să păstrez un ton de respect pentru funcţia şi vârsta celui vizat, este greu să mă abţin să nu spun câte îmi vin pe suflet. Dacă Traian Băsescu ar fi fost tata i-aş fi spus că s-a ramolit, că e deja prea târziu şi să se retragă în munţi şi l-aş fi închis în casă, de ruşine.
De câteva zile România trăieşte în fumul toxic al unui nou incendiu provocat de Traian Băsescu şi slujbaşii bugetari ai ţării, ajunşi în funcţii publice să servească nu ţara ci pompierul incendiator. Este clar că în spatele scandalului de plagiat care îl are ca ţintă pe actualul premier, Victor Ponta, se află Băsescu şi gânditorii acelui premeditat „dottore”, care a plasat pompierul incendiator încă dintr-un început la locul crimei. La fel de limpede este că preşedintele Traian Băsescu nu mai lucrează de multă vreme pentru România, la fel cum şi cei care s-au aflat mereu sub directa-i protecţie s-au îngrijit exclusiv doar de construit plase de paianjen în care să fie atraşi şi sufocaţi toţi cei care nu erau pe placul pompierului incendiator. Numai că în mania lui obsesivă de a incendia tot ce nu-i mai place, preşedintele dă foc României. Şi o face cu atâta plăcere încât nu îşi mai poate reţine zâmbetul malefic. Parcă aud ca un ecou murdar „dottore”.
De departe, din ţara care se preocupă de preluarea frâielor planetei, din capitala care construieşte anual zeci de kilometri de reţea de metrou subteran, zeci de mii de kilometri de autostradă, noul scandal de plagiat marca Victor Ponta se vede ca o nouă dovadă a faptului că România nu are probleme, nu are treabă, nu are proiecte. România arată ca o ţară făcută bucăţi. Iar cel care loveşte cu plăcere criminală în imaginea României este chiar şeful statului.
O clipă! Pasionaţii de sânge să nu se grăbească a traduce că premierul are nevoie de un nou avocat. Aici discut problema unui preşedinte care face praf tot ce nu-i place, doar pentru că are la dispoziţie o funcţie, nişte servicii secrete, resurse bugetare şi o mass-media dispusă la orice. Cât îl priveşte pe Victor Ponta, singur trebuie să explice şi să răspundă pentru tot ce a făcut sau face. Însă asta este problema principală a României acum? Această nouă falsă criză, a deocamdată presupusului plagiat al premierului în funcţie? România a ajuns din nou, la nivel de imagine, o cârpă de şters noroiul produs de cei care au obligaţia de a face ordine în România şi de a o proteja.
Încă odată, pompierul incendiator jucător a deturnat România de la problemele reale. Din nou a pus în capăt de băţ un morcov, a călărit pe ţară şi purtând pe la nasul măgarului trufandaua se plimbă de-a-n boulea, fără o noimă, doar de „pamplezir”. Şi ţara se plimbă ameţită de morcovul care îi intră tot mai tare în toate senzaţiile încât nici nu mai ştie dacă este sau nu de folos la ceva. Abuzul a devenit o stare de fapt în România, iar asta produce efecte de tip Stockholm, chiar dacă abuzatorul este dincolo de limita inferioară a pragului electoral.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COMENTARIU – Morcovul şi măgarul sau cum îşi bate joc Băsescu de România (din nou)

  1. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » Morcovul şi măgarul sau cum îşi bate joc Băsescu de România (din nou)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.