Ministrul Apărării din R. Moldova în vizită în China

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Vitalie Marinuţa, se află în China în cadrul unei vizite oficiale la invitaţia omologului Liang Guanglie.
În cadrul întrevederilor cu oficiali din cadrul Armatei Populare Chineze vor fi abordate aspectele cooperării dintre cele două armate, în special în domeniile învăţămîntului militar şi asistenţei tehnice. De asemenea, potrivit şefului secţiei cooperare internaţională a Ministerului Apărării, Vitalie State, vor fi discutate şi subiecte ce ţin de securitatea regională şi internaţională.
În timpul prezenţei în China, Vitalie Marinuţa va vizita districtele militare Shanghai şi Shaanxi, Centrul de instruire pentru operaţiuni de menţinere a păcii, precum şi Colegiul de studii în domeniul apărării al Universităţii Naţionale de Apărare. La Beijing, Vitalie Marinuţa va depune o coroană de flori la Monumentul eroilor poporului.
Colaborarea moldo-chineză în domeniul militar se desfăşoară în baza acordului semnat dintre ministerele apărării la 23 iunie 2002. Până în prezent RPC a acordat asistenţă nerambursabilă Armatei Naţionale în valoare de peste 30 mln de lei, oferind tehnică de calcul, echipamente medicale şi unităţi de transport.

Sursa: ARMY.MD.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Republica Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.