Dialog România – China prin Fundaţia Eurisc

O delegaţie a Fundaţiei Eurisc din România se află în China, unde a avut şi are programate întâlniri oficiale cu reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.
Condusă de dr. Liviu Mureşan, delegaţia din care mai fac parte Ambasadorii Sergiu Celac şi Dumitru Prunariu a avut, la Beijing, întâlniri cu reprezentanţii Ministerului de Externe, Ministerului Apărării şi Asociaţiei de Prietenie Chinezo – Române, iar la Shanghai cu cei ai Institutului de Studii Internaţionale.
„Avem o parte de tradiţie a relaţiilor bilaterale dar şi un potenţial deosebit. În acest sens, una dintre principalele teme pe care le discutăm cu partenerii chinezi, la Beijing şi Shanghai, este relaţia China – Uniunea Europeană şi rolul pe care îl poate juca România, ca membră a Uniunii Europene, în această procupare a Chinei de a înţelege mai bine şi de a se face înţeleasă în cadrul construcţiei noastre europene”, a declarat Dr. Liviu Mureşan.
Fundaţia Eurisc (Institutul European pentru Risc, Securitate şi Managementul Comunicării) este o organizaţie implicată în evenimente importante la nivel Euro – Atlantic. De 17 ani derulează colaborări cu instituţii chineze pe teme de comunicare şi de consultare în probleme strategice. Anual, reprezentanţii fundaţiei şi cei ai Institutului Chinez pentru Relaţii Contemporane, principalul partener, susţin evenimente, la Bucureşti şi Beijing.
În foto, de la stânga la dreapta: Dumitru Prunariu, Liviu Mureşan, Ambasadorul României în China Doru-Romulus Costea, Sergiu Celac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.