România cere UE liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova

Sursa: ADEVĂRUL.RO
Miniştrilor de externe europeni le va fi prezentată azi o scrisoare iniţiată de România în care statelor membre ale Uniunii li se cere sprijinul pentru trecerea la faza a doua a Planului de acţiune privind liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova
Scrisoarea mai este semnată de Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Estonia şi Slovacia. Semnatarii propun luarea unei decizii la următoarea reuniune a şefilor diplomaţiilor, în luna noiembrie, şi consideră că aceasta ar însemna recunoaşterea progreselor Chişinăului în aplicarea Planului pentru liberalizarea vizelor, un exemplu pentru restul ţărilor din Parteneriatul Estic.
România este reprezentată la reuniune de ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean.
„În 2012, am observat cu satisfacţie faptul că Republica Moldova şi-a consolidat poziţia de candidat de prim plan în cadrul Parteneriatului Estic. Autorităţile de la Chişinău au furnizat multe dovezi privind voinţa şi capacitatea lor de a progresa în domeniile unor reforme cheie conforme cu aspiraţiile Republicii Moldova. În acelaşi timp, Republica Moldova a reuşit să realizeze progrese în negocierea viitorului acord de asociere cu UE şi realizarea Zonei de liber schimb aprofundate şi cuprinzătoare (DCFTA)”, se menţionează în scrisoare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.