Banca de Dezvoltare a BRICS, o alternativă la supremaţia FMI şi BM

Sursa: BURSA.RO
Mult aşteptata bancă a alianţei BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) a fost înfiinţată ieri, în cadrul summit-ului de la Durban, conform unei declaraţii a lui Pravin Gordhan, Ministrul de Finanţe al Africii de Sud. Acesta a afirmat că „banca de dezvoltare a BRICS va reprezenta o sursă vitală de ajutor financiar şi tehnic pentru toate ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume”.
Ministrul sud-african a mai precizat că noua bancă, pe care ţara sa îşi doreşte să o găzduiască, va avea un capital de pornire de 50 de miliarde de dolari, respectiv 10 miliarde de fiecare stat, detaliile acordului urmând să fie făcute publice în a doua zi a summit-ului, pe 27 martie.
Totodată, pe agenda de discuţii a grupului BRICS se regăseşte şi crearea unei agenţii de rating ca Moody’s sau Standard & Poor’s, „având scopul de a contribui la o evaluare mai obiectivă a pieţei, a companiilor naţionale şi a băncilor din grupul BRICS”, se arată într-un raport supervizat de preşedintele rus, Vladimir Putin, privind rolul pe care îl joacă Rusia în BRICS. (…)
Textul integral AICI

REFERINŢE >>>
România, cu faţa înspre ţările BRICS
BRICS – O altă variantă de a conduce lumea

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, BRICS, China, Din presa românească, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.