China – Rata urbanizării va ajunge la 60%

Procentul de urbanizare al Chinei va ajunge la 60%, în anul 2020, şi la 66% în 2030, a declarat Han Jun, oficial în cadrul unui institut de cercetare al Consiliului de Stat din China, transmite Radio China Internaţional.
Han Jun a arătat că în ultimii ani, nivelul de urbanizare din China a crescut de la 22% în anul 1990, la 52,57% în 2012. Acesta a apreciat că rata maximă de urbanizare a Chinei va fi cuprinsă între 70 şi 75%.
Han a mai adăugat că urbanizarea va fi un nou motor de creştere pentru economia chineză, va fi cea mai mare forţă potenţială pentru stimularea consumului intern şi pentru creşterea veniturilor populaţiei şi a volumului de consum.
Totodată, urbanizarea din China se confruntă cu multe provocări între care faptul că zeci de mii de persoane din mediul rural deplasate în oraşe nu beneficiază de servicii publice fundamentale, fapt care face ca adaptarea acestora la viaţa urbană să se facă mai lent. De asemenea, lărgirea accelerată a suprafaţei urbanizate depinde în prea mare măsură de preţul terenurilor, iar distribuţia zonelor urbane nu este realizată în raport de capacitatea de asigurare a resurselor necesare. Toate acestea reprezintă probleme care trebuie să fie rezolvate în procesul de urbanizare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.