România a câştigat Cupa Mondială de spadă de la Doha, după o victorie împotriva Chinei

Sursa: ADEVĂRUL.RO
Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 19-18 în finala Cupei Mondiale de la Doha şi a câştigat, astfel, medalia de aur. Ca de obicei, Ana Brânză a fost cea mai bună spadasină din lotul nostru, ea reuşind câteva tuşe decisive în drumul spre finală.
România a câştigat prima etapă a Cupei Mondiale de spadă feminin pe echipe. În marea finală spadasinele noastre s-au duelat cu China. La capătul unui meci foarte echilibrat, România a câştigat la limită, scor 19-18 şi a intrat în posesia medaliilor de aur. Echipa noastră a fost formată din Ana Maria Brânză, Simon Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia. Antrenor lotului naţional a fost Valentin Zidaru. Drumul României până în finală a fost foarte sinuos. Spadasinele tricolore au trecut de Polonia în optimi şi de Estonia în sferturi, un meci dramatic, disputat pe muchie de cuţit până în secundele de final. Brânză a fost cea care a adus tuşa de aur pentru România, fetele noastre câştigând cu 45-44 şi calificându-se în semifinale, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă.
Următoarele etape de Cupă Mondială vor avea loc pe 9 februarie, la Leipzig, 2 martie, la St. Maur şi 9 martie, la Barcelona, conform site-ului oficial al Federaţiei Internaţionale de Scrimă.
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.