Milioane de yuani bonus la început de an nou chinezesc

Bonus la final de an chinezesc 1Mai multe companii din China au început să distribuie muncitorilor bonusuri consistente în preajma Anului Nou Chinezesc, valoarea acestora ridicându-se la zeci de milioane de yuani.Bonus la final de an chinezesc 2O astfel de acțiune a fost înregistrată în satul Jianshe din provincia Sichuan, unde au fost împărțite aproximativ 13,11 milioane yuani (2,17 milioane USD) unui număr de 340 de gospodării din sat. Satul s-a îmbogățit după demararea unui proiect pilot de circulație a terenurilor, care a făcut posibilă apariția unei companii agricole și a unei societății de investiții. Astfel, unei gospodării i-a revenit 314.000 yuani (51.000 USD).
Un gest similar a avut loc și în Jinan, capitala provinciei Shandong, unde o companie de ceaiuri a împărți aproape un milion de yuani (165.200 USD), ca bonus de sfârșit de an, producătorilor de ceai. Fiecare producător a primit aproximativ 200.000 de yuan (32.000 USD). La fel ca și în primul caz, succesul economic a fost înregistrat după ce localitatea a demarat, în 2003, un proiect de circulație a terenurilor, ulterior fiind înființată compania de ceai.
Sursa: China DailyBonus la final de an chinezesc 3Bonus la final de an chinezesc 4

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.