A început marea migrație a chinezilor: 3,6 miliarde de călătorii în 40 de zile!

Marea Migratie China 2014 0China a intrat în linia dreaptă de dinaintea Anului Nou, Sărbătoarea Primăverii, cea mai mare, mai importantă și mai costisitoare sărbătoare a Pământului. Începând de săptămâna trecută, peste 700 de milioane de chinezi au pornit spre locurile de origine, pentru a fi, potrivit tradiției, alături de familie de Anul Nou Chinezesc, numărul total al călătoriilor estimate de autorități fiind de 3,62 miliarde, într-un interval de 40 de zile. Trebuie spus că majoritatea celor care vor călătorii în acest interval sunt locuitori ai mediului rural, cei care participă la marile proiecte de construcție aflate în derulare pe tot cuprinsul Chinei.

Marea Migratie China 2014 2Cei mai mulți chinezi optează pentru călătoria cu trenul, dar nu puțini sunt cei care folosesc avionul, autocarul, vaporul sau pur și simplu mașina sau motoreta, cu care se acoperă distanțe de mii de kilometri. Potrivit Ministerului chinez al Transporturilor, pe durata marii migrații, vor fi asigurate 860.000 de vagoane, 21.000 de nave și peste 400.000 de zboruri. Totul în perioada 16 ianuarie – 25 februarie.
În aceste zile, peste tot în China observi oameni ducând cu ei întreaga „avere”, de la copil, la îmbrăcăminte, obiecte personale și cele necesare somnului, marea migrație unică în lumea secolului XXI, aducând încasări de triliarde de yuani numai din biletele de călătorie.
Anul Nou Chinezesc va fi marcat la 1 februarie când se va intra în anul calului de lemn. (Sursa: XINHUA)

Marea Migratie China 2014 3Marea Migratie China 2014 1Marea Migratie China 2014 4

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.