XINHUA – Ministru român de Interne demisionează pe fondul acțiunilor de salvare în urma unui accident aviatic

Ministrul român de Interne, Radu Stroe, și-a prezentat, joi, demisia din funcție, informează agenția oficială de presă chineză XINHUA.
Demisia a venit sub presiunea reclamațiilor cu privire la deficiențele operațiunilor de salvare în accidentul aviatic, înregistrat, luni, în vestul județului Cluj. Mass-media și unii dintre colegii liberali ai ministrului Stroe au cerut demisia acestuia, care a stârnit indignare când a declarat că singurul lucru pe care și-l reproșează este că tragedia „s-a întâmplat în timpul mandatului meu”.
Două persoane au murit, luni seara, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă muntoasă. Avionul, un Britten-Norman Islander (BN2), a decolat de la București având la bord doi piloți și cinci cadre medicale. Echipa medicală trebuia să ajungă în orașul nord-vestic Oradea pentru a efectua rezecția chirurgicală a unui ficat, care trebuia să fie adus la București, pentru transplant.
Toate cele șapte persoane aflat la bord au fost conștiente după accident, dar unul dintre cei doi piloți a murit înainte ca echipa de salvare să ajungă la locul accidentului, la mai mult de șase ore după accident. O altă persoană, o femeie medic a murit, ulterior.
Premierul român Victor Ponta a declarat, miercuri, că „intervenția de luni a fost un eșec”, criticând Ministerul de Interne și o serie de alte instituții, subliniind că lucrurile au mers „inacceptabil” de lent în aceste instituții în timpul operațiunilor de salvare în urma accidentului.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.