ZBORUL MH370 – Un grup de 30 de artişti caligrafi chinezi se aflau în avionul dispărut

Zborul MH370 30 de artisti disparutiPresa chineză anunţă că în lista pasagerilor zborului MH370, dispărut sâmbătă dimineaţa, se afla şi un grup de 30 de artişti caligrafi chinezi, care se întorceau acasă după ce au participat la un eveniment cultural organizat la Kuala Lumpur.

China Daily informează că alături de aceştia se mai aflau membri ai familiilor şi organizatori. Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Caligrafi din China, cu sediul la Beijing, Ma Yong’an, a declarat că 13 dintre artişti sunt membri ai asociaţiei, unul având calitatea de vice-preşedinte al asociaţiei. Expoziţia prezentată la Kuala Lumpur a inclus lucrări de caligrafie, pictură în ulei şi cerneală.

Potrivit oficialilor malaezieni, în acţiunile de căutare sunt implicate 34 de avioane şi 40 de nave din: China, Malaezia, Singapore, Indonezia, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Australia şi Filipine. În ultimele ore, au fost colectate probe de kerosen găsite în mare, fiind trimise la un laborator pentru a verifica dacă acesta s-a aflat în avionul dispărut. Autorităţile malaeziene se declară contrariate cu privire la evenimentele care au condus la dispariţia avionul, manifestând reţinere cu privire la diversele scenarii. Aceasta în condiţiile în care nu există nicio informaţie sau dovadă concretă cu privire la cauzele care au dus la producerea incidentului.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30.

REFERINŢE >>>
ZBORUL MH370 – Căutările avionului dispărut au intrat în a treia zi
ZBORUL MH370 – China a trimis nave de război, SUA investighează un posibil atac terorist
Controverse în incidentul aviatic în care a dispărut un avion cu 239 persoane la bord

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.