Agenția de presă XINHUA a anunțat, cu puțin timp în urmă, că cercetătorii Universității de Știință și Tehnologie din China au detectat un „eveniment pe fundul mării”, în apropierea apelor dintre Malaezia și Vietnam, o zonă cercetată în legătură cu dispariția avionului malaezian.
Evenimentul ar fi avut loc în ziua de sâmbătă (8 martie), la ora locală 02:55, la aproximativ o oră și jumătate de la ultimul contact al aeronavei pe radare, susține grupul de cercetare a seismologiei și fizicii interne a Pământului din cadrul universității.
Aflată la 116 kilometri Nord-Est de la ultimul contact cu avionul Boeing, zona este cunoscută ca fiind una lipsită de fenomene seismice. Locația a fost identificat pe baza înregistrărilor a două seismografe din Malaezia.
„Evenimentul de pe fundul mării ar fi putut fi cauzat de avionul care, posibil, s-a scufundat în mare”, au declarat membrii grupul de cercetare. În cazul în care fenomenul seismic ar avea legătură cu absența avionului, „puterea undei seismice ar indica un argument hotărâtor legat de o un eveniment catastrofal”.
Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.