Vizită în județul Arad a ambasadoarei Republicii Populare Chineze în România

SURSA: AGERPRES.RO
Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, s-a aflat sâmbătă la Arad, vizita diplomatului fiind prilejuită de inaugurarea Filialei Arad a Casei Româno-Chineze.
În prima parte a periplului Arad, Huo Yuzhen s-a întâlnit, la Prefectura Arad, cu reprezentanți ai principalelor instituții din județ, parlamentari, reprezentanți ai mediului de afaceri, oameni politici.
Cu acest prilej, prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, împreună cu președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, au realizat o scurtă prezentare a potențialului economic al județului Arad și au exprimat speranța unei colaborări benefice pentru dezvoltarea județului între partenerii locali și cei din China.
Au fost evocate și relațiile de colaborare existente deja între județul Arad și provincia Hainan din China, precum și între municipiul Arad și orașul Fushun.
Deputatul Dorel Căprar, vicepreședinte al Casei Româno — Chineze, filiala Arad, a subliniat întărirea relațiilor de colaborare dintre cele două state, concretizate prin vizitele bilaterale de la cel mai înalt nivel pe care le-au efectuat în ultimul an premierii celor două țări și prin parteneriatele semnate de Guvernul României cu Republica Populară Chineză cu ocazia vizitei primului-ministru chinez Li Kequiang în țara noastră.
Huo Yuzhen le-a mulțumit gazdelor pentru primirea oferită, subliniind că Aradul este primul județ vizitat în care are posibilitatea de a se afla față în față cu reprezentanți ai instituțiilor, mediului de afaceri și mai multor partide politice.
De asemenea, s-a declarat încrezătoare în potențialul de colaborare dintre județul Arad și partenerii chinezi în domenii precum infrastructura, industria, agricultura, expertiza tehnologică. Se dorește o colaborare și la nivel cultural, Huo Yuzhen dezvăluindu-și intenția de a organiza și la Arad o expoziție numismatică care să marcheze împlinirea a 65 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice dintre România și China. (…)
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.