ZBORUL MH370 – Experții examinează un simulator de zbor aflat la domiciliul pilotului avionului dispărut

UPDATE: Operațiunea de căutare a aeronavei Malaysia Airlines, dispărută în data de 8 martie, a intrat într-o nouă fază, zona de căutare fiind extinsă în mod semnificativ, numărul țărilor implicate ajungând de la 14, la 25 de țări, a declarat ministrul interimar al Transporturilor din Malaezia, Hishammuddin Hussein. În cadrul unei conferințe de presă ținută duminică, Hishammuddin Hussein a declarat că zona de căutare a fost extinsă în 11 de țări și mările și oceanelor din împrejurimi.

Autoritățile din Malaezia au anunțat, duminică, derularea unor percheziții la domiciliul căpitanului zborului MH370, fără însă a prezenta rezultatul cercetărilor, transmite Xinhua. Ministerul malaezian al Transporturilor a informat că polițiștii au discutat cu membrii familiei pilotului, o echipă de experți examinând un simulator de zbor aflat în casa acestuia.

Poliția Roială Malaeziană a percheziționat, sâmbătă, și casa copilotului, „în cadrul unor proceduri normale”, cercetările fiind extinse la nivelul întregului echipaj, a pasagerilor aflați în cursa MH370, precum și a echipei de ingineri care poate au avut contact cu aeronava înainte de decolare.
„Cerem public să nu fie lansate concluzii pripite cu privire la ancheta poliției”, au solicitat reprezentanții ministerului malaezian.

Acțiunile de căutare și salvare continuă în cadrul unui efort multinațional, oficialii din Malaysia contactând țările aflate de-a lungul a două coridoare aeriene: primul la Nord de granița cu Kazahstan și Turkmenistan, în nordul Thailandei, al doilea la Sud , spre Indonezia, în sudul Oceanului Indian, unde avionul ar fi putut zbura, conform declarațiilor premierului malaezian Najib Razak. Țările solicitate să ofere asistență în misiunile de căutare sunt: Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Pakistan, Bangladesh, India, China, Myanmar, Laos, Vietnam, Thailanda, Indonezia, Australia și Franța.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat sâmbătă dimineaţă, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.