ZBORUL MH370 – Două săptămâni fără niciun indiciu în căutarea aeronavei Malaysia Ailines

Forțele internaționale din 24 de țări au încheiat a doua săptămână de căutări a aeronavei Malaysia Airlines care zbura pe distanța Kuala Lumpur – Beijing, dispărută la data de 8 martie, fără a identifica niciun indiciu cu privire la soara pasagerilor și echipajului.
Forțele Aeriene Australiene au încheiat ziua de vineri căutând în zona de Sud a Oceanului Indian, acolo unde cu ajutorul sateliților au fost identificate două obiecte obiecte de mari dimensiuni. Ca urmare a vizibilității scăzute, căutările vor fi reluate sâmbătă. Alte trei nave militare chineze au continuat căutările în apropiere de Sumatra, urmând să se alăture eforturilor de căutare în apele din zona de vest a Australiei.
Cu fiecare zi care trece de la producerea incidentului aviatic, misterul din jurul dispariției aeronavei malaeziene se adâncește, familiile pasagerilor fiind contrariate de absența oricărei explicații din partea autorităților.
După aproape 14 zile de căutări, impresionantul efort făcut de cele 24 de țări de pe toate continentele, utilizând tehnici terestre, marine și spațiale, s-a soldat fără rezultat, fapt care face cu atât mai dificile momentele în care sunt lansate zvonuri sau informații care sau speranțe.

Controverse cursa aviatica Koala Lumpur - Beijing 3Un avion al Companiei aeriene din Malaezia, care zbura pe direcția Kuala Lumpur – Beijing, având la bord 239 de persoane, a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control. Compania aeriană malaeziană a anunțat că avionul Boeing 777-200, cu număr de zbor MH370, a decolat la data de 8 martie, la ora 00:40, de pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind așteptat să aterizeze la Beijing, la 06:30. În lista pasagerilor aflați în cursa aviatică MH370, dispărută de pe radare în dimineața zilei de sâmbătă, se aflau 154 de chinezi, 38 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, 5 indieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelendezi, 2 ucrainieni, 2 canadieni și câte un rus, italian, olandez și austriac.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China, ZBORUL MH370. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.