China va deveni a doua mare piaţă de acţiuni din lume până în 2030

Sursa: BURSA.RO
China va devansa Marea Britanie şi Japonia, urmând să devină a doua mare piaţă de acţiuni din lume, după SUA, până în 2030, conform unui raport al băncii elveţiene de investiţii „Credit Suisse Group” AG.
Analiza arată că nivelul de capitalizare din China ar urma să crească în următorii 17 ani până la 54.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 19% din pieţele de capital din întreaga lume.
„Această prognoză pleacă de la ipoteza că, în următorii 17 ani, China va liberaliza contul de capital, dându-le investitorilor străini acces la piaţa acţiunilor clasa A”, scrie raportul „Credit Suisse”.
Banca de investiţii semnalează că, până în 2030, ponderea statelor emergente pe pieţele globale de capital se va dubla. „În prezent, primele 20 de state emergente reprezintă 22% din capitalizarea globală a pieţelor de acţiuni şi 14% din piaţa mondială a obligaţiunilor corporatiste şi suverane”, notează raportul, menţionând: „Până în 2030, însă, ponderea statelor emergente va creşte la 39% din capitalizarea globală a pieţelor de acţiuni, la 36% din cea a obligaţiunilor corporatiste şi la 27% din piaţa bondurilor suverane”. (…) Textul integral AICI

China, cel mai mare partener asiatic al Elveţiei

China a devenit cel mai mare partener comercial asiatic al Elveţiei, la rândul său Elveţia ocupând locul 7, în relaţiile comerciale, şi 6, în privinţa investiţiilor străine, din China, arată datele prezentate în cadrul „Dialogului China – Elveţia 2014”, derulat în provincia Guizhou, transmite Radio China Internațional.
În ultimii ani, relaţiile economice şi comerciale dintre cele două ţări au menţinut o bună tendinţă de dezvoltare, valoarea comerţului bilateral înregistrat în 2013 ajungând la 59,5 de miliarde USD.
În cadrul „Dialogului China – Elveţia 2014”, adjunctul directorului Consiliului pentru promovarea comerţului internaţional din China, Zhang Wei, a arătat că brandurile elveţiene sunt agreate de consumatorii chinezi, în timp ce companiile chineze au crescut investiţiile în Elveţia, în domeniul energiei şi telecomunicaţiilor.
Întrarea în vigoare, la data de 1 iulie, a Acordului de comerţ liber China – Elveţia va aduce mai multe oportunităţi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Din presa românească, Europa, Europa - Asia, Înţelege China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.