Zborurile spre Beijing nu pot fi inaugurate pentru că ruşii nu ne dau drept de survol

Tarom RomaniaSursa: Ziarul Financiar
„Zborurile spre Beijing nu pot fi inaugurate pentru că ruşii nu ne dau drept de survol”, anunţă Ziarul Financiar.

Cea mai aşteptată cursă directă a Tarom, Bucureşti-Beijing, se află în prezent în stand-by din cauza lipsei aprobării de zbor deasupra spaţiului aerian rusesc. Operarea era programată pentru luna septembrie, însă pe site-ul de rezervări al Tarom nu apare încă destinaţia Beijing. Tot în această perioadă premierul Victor Ponta are programată o vizită la Beijing. În războiul economic Rusia – Occident, Moscova a luat în calcul suspendarea dreptului de survol pentru companiile europene, ceea ce ar creşte considerabil costurile de operare a avioanelor.

„De câteva luni aştep­tăm să primim aprobarea de a ne deplasa în spaţiul aerian rusesc însă până acum nu am reuşit să o obţinem. În drumul spre China, cea mai scurtă rută şi cea care solicită cele mai mici costuri de operare este cea care include zborul prin spaţiul aerian al Rusiei”, a declarat Christian Heinzmann, directorul general al companiei de stat Tarom. Compania a avut ultimele zboruri pe această rută în 2003. (…)
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Tarom reia zborurile spre China, începând din luna august
INTERVIU | Liviu Dragnea: “China se află printre prioritățile majore ale Guvernului Ponta”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, Europa - Asia, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.