China – Şcoală cu pistă de alergare pe acoperiş

Scoala cu pista de alergare pe acoperis, in orasul Tiantai, provincia ZhejiangPentru a utiliza cât mai eficient spaţiul avut la dispoziţie, o şcoală elementară din oraşul Tiantai, provincia Zhejiang, din estul Chinei, a construit o pistă de alergare de 200 de metri pe acoperişul clădirii de cursuri, primele alergări având loc zilele trecute, consemnează China Daily.

Directorul şcolii, Qiu Tianguo, responsabil pentru activităţile şcolare a 1.800 de elevi, a declarat că pista aflată pe acoperişul etajului patru al şcolii, a fost realizată plecând de la forma ovală a clădirii. Astfel, au fost puşi la dispoziţie 3.000 de metri pătraţi de spaţiu în care elevi se pot juca sau pot face sport.
În condiţiile în care şcoala nu avea la dispoziţie un teren pentru amenajarea unei piste de alergare, „acoperişul a rezolvat perfect această problemă, elevii apreciind soluţia găsită”, a declarat directorul Qiu.
Arhitectul ineditei piste de alergare, Ruan Hao, susţine că noul spaţiu de sport vine să schimbe radical tradiţia pistelor de alergare tradiţionale aflate pe pământ, putând fi o soluţie şi pentru alte şcoli care nu au la dispoziţie suficient teren.
Design-ul pistei de alegrare aflată pe acoperiş a fost reprezentat de China la cel de-al 14-lea Salon de Arhitectură de la Veneţia din acest an, siguranţa elevilor constituind principala preocupare.
Pista de alergare a şcolii elementare din Tiantai are trei straturi de protecţie, fiind împrejmuită de un perete de sticlă cu înălţimea de 1,8 metri, care nu poate fi escaladat, fixat cu o centură de oţel inoxidabil de 1,2 metri înălţime. Pentru a supraveghea permanent spaţiul sportiv, elevii care folosesc pista sunt însoţiţi de profesori, pista fiind monitorizată şi cu ajutorul unor camere video.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.