Xu Feihong, noul Ambasador al R.P. Chineze în România

VEZI ȘI: Noul Ambasador al R.P. Chineze în România a depus scrisorile de acreditare

Xu Feihong, noul Ambasador al Chinei in RomaniaRepublica Populară Chineză are începând din această lună un nou Ambasador în România, în persoana E.S. Xu Feihong (Foto – întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, 29 ianuarie 2015).

La sosirea în România, Xu Feihong a declarat că a venit aducând cu sine „sentimentele de prietenie ale părții chineze faţă de poporul român, scopul principal fiind promovarea cooperării din toate domeniile, pentru ca relațiile chino-române să înregistreze progrese rapide în această nouă perioadă. Domnia sa aşteaptă să prezinte cât mai curând scrisorile de acreditare Președintelui României, și să stabilească relaţii bune instituţionale şi personale cu oamenii diferitelor categorii sociale din România, acţionând împreună pentru opera prieteniei chino-române”. (Sursa: www.chinaembassy.org.ro)
Xu Feihong a fost, în ultimii ani, Ambasador al R.P. Chineze în Afganistan.

2 Xu Feihong - Bogdan Aurescu, 28 ianuarie 2015Anterior, Ambasadorul Xu Feihong a fost primit de Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Şeful diplomaţiei române i-a urat ambasadorului chinez succes în activitatea sa şi a exprimat încrederea că relaţiile foarte bune dintre cele două ţări, definite de Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare, care anul trecut a împlinit 10 ani de existenţa, vor continua să se dezvolte activ şi pragmatic, inclusiv în direcţia concretizării proiectelor economice importante aflate pe agenda bilaterală. De asemenea, l-a asigurat pe ambasadorul Xu Feihong de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al autorităţilor române, în general, pe durata mandatului său în România.
Ministrul Bogdan Aurescu şi ambasadorul Xu Feihong au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale şi au convenit asupra încurajării şi promovării în continuare a contactelor politice şi a cooperării economice.
Apreciind buna colaborare pe plan multilateral dintre cele două părţi, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind perspectivele reformei Consiliului de Securitate al ONU.
De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a mulţumit ambasadorului pentru acceptarea, de către partea chineză, a invitaţiei adresate ministrului chinez de externe, Wang Yi, de a efectua o vizită la Bucureşti în cursul anului 2015. (Sursa: mae.ro)1 Xu Feihong - Bogdan Aurescu, 28 ianuarie 2015

REFERINŢE >>>
Ambasadorul Chinei: Invităm produsele românești să intre pe piața chineză
Chinese president appoints ambassadors to four countries

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Înţelege China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.