România intenționează să deschidă un Birou de Promovare Turistică la Beijing

Romania, Palatul ParlamentuluiRomânia intenționează să deschidă, în viitorul apropiat, un Birou de Promovare Turistică la Beijing, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, în urma participării la evenimentul cu tema „Promovarea destinațiilor din țările Europei Centrale și de Est (ECE) în Republica Populară Chineză”, organizat la Budapesta, la sfârșitul lunii martie.

În cadrul evenimentului din Ungaria, au fost abordate teme precum metodele de dinamizare a parteneriatelor turistice dintre țările ECE și Republica Populară Chineză, sistemul de vize, platforma online în limba chineză de promovare a destinațiilor din țările Europei Centrale și de Est, introducerea de zboruri directe pe rute de interes, precum și organizarea de programe universitare comune.
În marja evenimentului de la Budapesta, delegația română a avut o întrevedere cu Li Jinzao, președintele Autorității de Turism din Republica Populară Chineză, în cadrul căreia, a fost reiterată intenția României de a introduce un zbor direct pe ruta București – Beijing, partenerul chinez fiind încurajat în promovarea destinației România.

Presa de la Beijing  a consemnat că Li Jinzao a exprimat în fața reprezentanților ţărilor ECE dorința de accelerare a implementării vizelor la sosirea la destinație, a aplicării regimului fără viză sau a politicilor de vize cu intrări multiple pentru turiști chinezi.

Potrivit datelor oficiale prezentate la Budapesta, în 2014, au vizitat Europa 8,8 milioane de turiști chinezi, aproximativ trei sferturi alegând locuri bine-cunoscute, cum ar fi Paris sau Londra. Din totalul vizitatorilor chinezi, 2,2 milioane au ales ca destinație ţările Europei Centrale și de Est. (Xinhua)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, România, România - China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la România intenționează să deschidă un Birou de Promovare Turistică la Beijing

  1. andrei.. spune:

    in sfarsit si o veste buna data de ai nostri de aici…insa asa ca orice alta intentie.. pina la finalizare.. cine stie ce minune iese…..

    multumim …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.