XINHUA – Wanda Florentina Motoroiu, din Cluj-Napoca, a câştigat concursul „Podul limbii chineze”

3 Podul chinezesc, Romania 2015Ambasada Republicii Chineze din România a găzduit, duminică, cea de a 14-a ediție a concursului „Podul limbii chineze” dedicată studenților, transmite agenția de presă Xinhua. La eveniment au participat 20 de studenți din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, tema din acest an, „Visul chinezesc”, fiind o oportunitate de a evidenția eforturile și cunoașterea limbii și culturii chineze. Concursul a avut patru etape: un examen scris, susținerea unui discurs de patru minute, întrebări de cultură generală şi un moment artistic.

Wanda Florentina Motoroiu (foto), din Cluj-Napoca, a câștigat Premiul Special și dreptul de a reprezenta România la etapa finală mondială programată în luna iulie în China la Changsha. Totodată, Laura Mihaela Feneșan, tot din Cluj-Napoca, a câștigat locul I și invitația de a fi prezentă la evenimentul de la Changsha.1 Andra Florentina MotoroiuE.S. Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong (foto), a declarat că evenimentul „Podul limbii chineze” a devenit o platformă pentru studenții din întreaga lume pentru îmbunătăţirea abilităţilor de limbă chineză, de prezentare şi împărtăşire a experienţei în învăţarea limbii chineze.
Limba chineză a fost introdusă în România, în anul 2011, ca obiect opţional de studiu în universităţi, iar începând cu anul 2014-2015 a fost introdusă ca materie de studiu în licee. În prezent, în România funcționează Institute Confucius la București, Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov.
Concursul „Podul limbii chineze” este un eveniment anual organizat, începând din anul 2002, de biroul de limbă chineză a Consiliul Internațional Hanban (Centrul Institutelor Confucius), de pe lângă la Ministerul Educaţiei din China.2 Andra Florentina MotoroiuSuccesul Wandei Florentina Motoroiu a fost deja consemnat în presa din China, o serie de publicații și site-uri de știri preluând (AICI, AICI și AICI) informația transmisă de la București.

REFEREINȚE >>>
XINHUA – Monica Verbinț a câştigat concursul „Podul chinezesc”
Institutul Confucius la Universitatea din Bucureşti
Cursanţi Confucius din România în vizită la Radio China Internaţional, 2013
Concursul de limbă chineză “Podul Chinezesc” şi-a desemnat câştigătorii
Clase Confucius în peste 500 de oraşe din lume, până în 2020
Concursul internaţional de competenţe lingvistice “Podul chinezesc” în România

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Confucius, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la XINHUA – Wanda Florentina Motoroiu, din Cluj-Napoca, a câştigat concursul „Podul limbii chineze”

 1. Flori spune:

  Am reusit sa cumpar volumul . Este extraordinar, cu prima ocazie ne vom intalni sa-mi dati un autograf… nu veti scapa de mine… Va rog sa anuntati cand veti veni si la Galati. O seara placuta va doresc in continuare.

 2. Flori spune:

  Va multumesc pentru raspuns.

 3. Flori spune:

  Nu va suparati… am si eu o intrebare… la ce nivel au fost subiectele de la concurs? Pot comunica ca un chinez nativ? Cate caractere au invatat pentru a ajunge la un asemnea nivel? Va multumesc, este doar pura curiozitate…Felicitari

  • Dan Tomozei spune:

   Pentru o corectă și cuprinzătoare informare vă recomand să luați legătura cu Wanda Motoroiu (wanda.motoroiu@yahoo.com).

 4. Muresan elisabeta spune:

  Felicitari Wanda,este foarte frumos ca asemenea tineri care ne fac cinste.

 5. Elena Racu spune:

  Limba chineza a fost introdusa ca materie de studiu la nivel universitar cu mult inainte de anul 2011 (de vazut istoria Universitatii Bucuresti), iar la nivel de liceu inainte de 2014.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.