FOTO – Ceremonia ceaiului în satul Yuanjia

Ceremonia ceaiului in Yuanjia 1Ceremonia ceaiului în satul Yuanjia, din județul Liquan aflat la 70 km de Xi’an – capitala povinciei chineze Shaanxi. Considerat drept un „Muzeu viu al artelor tradiționale”, satul Yuanjia trăiește din agro-turism și promovarea tradițiilor locale. Alături de o multitudine de delicatese, dulci sau picante, ceaiul fermentat la întuneric face parte din spectacolele muzical-coregrafice oferite zilnic vizitatorilor.

„Ceainăria lui Wang”, cum este cunoscută, Wang Zhijun (foto sus) este la a cincia generație de urmași al lui Tong Jigong, un slujbaș foarte îndrăgit de oameni din perioada finală a Dinastiei Qing. După ce a fost nevoit să se refugieze din Xi’An, Tong și familia lui a fost ajutat de toți cei care îi erau recunoscători. Așa a ajuns să deschidă o ceainărie, apoi să se extindă și să realizeze o rețea cunoscută sub numele „Ceainăria lui Wang”, administrată în prezent de Wang Zhijun și familia sa.Ceremonia ceaiului in Yuanjia 4Ceremonia ceaiului in Yuanjia 2Ceremonia ceaiului in Yuanjia 3Ceremonia ceaiului in Yuanjia 5Ceremonia ceaiului in Yuanjia 6Ceremonia ceaiului in Yuanjia 7Ceremonia ceaiului in Yuanjia 8Ceremonia ceaiului in Yuanjia 9

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Fotografii de poveste, Înţelege China, Șapte zile la Shaanxi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.