Petrică Manolachi: „Prima dată când am intrat pe arest m-am bucurat că s-a închis ușa după mine. Pentru că mă băteau foarte tare”

Petrica Manolachi 5 ani nevinovatUn al caz specific sistemelor politice dictatoriale, în care instituțiile de ordine prezintă comportamente inumane, în care justiția se dovedește o unealtă mizerabilă de distrus destine. Atunci când viața unui singur om nu este prețuită, societatea întreagă este bolnavă, încapabilă să înțeleagă tragedia celui aflat pe marginea prăpastiei sau chiar în pragul tragediei finale. O nouă emisiune-lecție de viață la Antena 3, în care un tânăr, Petrică Manolachi, servește o lecție de demnitate rarisimă în zilele noastre românești.

„Mihai Gâdea – Când s-a închis prima dată ușa la celulă, ai realizat ce se întâmplă?

Petrică Manolachi – Prima dată când am intrat pe arest m-am bucurat că s-a închis ușa după mine. Pentru că mă băteau foarte tare. Și așteptam a doua zi să îmi vină avocatul și să putem discuta.”

Petrică Manolachi, un om pentru care viața a devenit subiect de roman viu, pentru care perioada 2002-2017 a însemnat 15 ani de vinovăție nevinovată, doar pentru că instituțiile statului, prin reprezentanți, au manifestat brutalitate și lipsă de umanitate. Asta până când cazul a ajuns pe masa Curții Europene a Drepturilor Omului …

Petrica Manolachi 5 ani nevinovat 2

DAN RADU RUȘANU: “Citeam ‚Arhipelagul Gulag’ o oră, două, și după ce citeam eram foarte fericit. Acolo la noi nu te bătea nimeni …”

CÂND MAMA AFLĂ DE LA TELEVIZOR CĂ AI FOST ÎN PUŞCĂRIE! Cazul Mariana Rarinca

LECŢIA INGRID MOCANU: “Dacă lăsăm ţara să perpetueze aceste practici, copiii noştri vor ajunge într-o situaţie foarte gravă!”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.