Ambasadorul României în vizită la Radio China Internațional

Ambasadorul României în R.P. Chineză, E.S. Basil Vasilică Constantinescu, a vizitat joi Radio China Internațional, în cadrul unui prim contact de cunoaștere și prezentare reciprocă de intenții și proiecte, pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniul mass-media România-China.

Ambasadorul român a fost primit de Ren Qian, director general adjunct și de colectivul redacției de limba română, alături de care s-a întreținut vreme de aproape două ore.

„România este deschisă să deruleze schimburi de experiență în domeniul mass-media, cu precădere pentru a susține proiecte de cunoaștere reciprocă în plan cultural, turistic și economic, dar și pentru a asigura o promovare a intereselor comune. De aceea, prezența mea aici este un semnal pe care Ambasada României în China îl transmite în sensul apropierii reciproce, cu atât mai mult cu cât anul 2018 are multiple semnificații pentru români: este anul Centenarului, vor fi marcați 140 de ani de la declararea Independenței, iar în plan bilateral vom marca 50 de ani de la prima emisie în limba română în cadrul instituției dumneavoastră”, a declarat E.S. Constantinescu.

De partea cealaltă, Ren Qian a prezentat proiectele de viitor ale RCI subliniind interesul pentru derularea de proiecte comune în domeniul mass-media, arătând că azi China își propune să devină unul dintre cei mai importanți comunicatori la nivel mondial, ca parte a aprofundării procesului de deschidere spre exterior. De asemenea, directorul general adjunct al RCI a evidențiat activitatea redacției de limba română în cadrul instituției, redacție care a început emisia în anul 1968, imediat după evenimentele de la Praga, și ca urmare a sprijinului direct pe care China l-a acordat României în acele perioade istorice tulburi.

După ce directorul secției de limba română, Wu Min, a prezentat muzeul istoriei RCI și spațiul alocat României, Ambasadorul Constantinescu s-a întâlnit cu membrii redacției de limba română, având pregătită o surpriză pentru decana de vârstă, Chen Luping, care în ziua vizitei se retrăgea la pensie, după 40 de ani de activitate.

În numele Ambasadei României în China, E.S. Basil Vasilică Constantinescu i-a acordat doamnei Chen Luping o Diplomă de Excelență și i-a transmis o scrisoare de mulțumire pentru întreaga activitate, care întregește efortul tuturor veteranilor chinezi care au activat în cadrul secției de limba română a Radio China Internațional.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.