Preşedinţia Bulgară a Consiliului European prezentată la Beijing

„Uniţi rămânem puternici” este sloganul cu care Bugaria îşi va derula mandatul preşedinţiei rotative a Consiliului European, urmând să depună eforturi pentru „securitatea, solidaritatea şi stabilitatea” Uniunii Europene, a declarat E.S. Grigor Porozhanov (foto), Ambasadorul Bulgariei în R.P. Chineză. În cadrul unei conferințe organizate miercuri, la Beijing, la Delegația Uniunii Europene în China, Porozhanov a susţinut că între priorităţile preşedinţiei bulgare se va regăsi apropierea Balcanilor de Vest de Uniunea Europeană şi menţinerea echilibrului şi consensului în cadrul uniunii.

„Bulgaria își propune ca pe durata mandatului să păstreze echilibrul între interesele membrilor și ale Uniunii Europene, să asigure transparența financiară și dialogul cu cetățenii pentru a răspunde așteptărilor, urmând să susținem o președinție deschisă spre cetățeni și securitate”, a declarat E.S. Grigor Porozhanov.

Ambasadorul a susținut că Bulgaria este cunoscută în China pentru trandafiri, iaurt, fotbal şi tenis, ţară care deţine pentru prima dată preşedinţia Consiliului European şi care în acest an va găzdui summitul ţărilor din Europa Centrală şi de Est – China (16+1).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.