Cineva să îl ajute pe Preşedinte: preţurile mari nu sunt stabilite de PSD!

Preşedintele Klaus Iohannis a luat startul în cursa în care aleargă singur … şi nu mare mirare ar fi dacă va fi încoronat din nou câștigător. Cum naiba să ajungi să ceri din trei în trei zile demisia unui premier, când nu ai nicio atribuţie în sensul ăsta? Cineva să îl ajute pe jalnicul nostru preşedinte să înţeleagă Constituţia. Apoi, dacă mai poate, să îi explice că preţurile nu sunt stabilite nici de vreun partid (în obsesia lui PSD), nici de guvernare. Asta este povestea cu economia de piaţă, pe care Iohannis nu o înţelege, dincolo de încasatul chiriilor pe imobile luate ilegal de la stat!

La cât de prost şi împiedicat se exprimă PSD, cu greu, foarte greu le găseşti o minimă şansă pentru a-i considerat simpatici. PSD şi Liviu Dragnea pur şi simplu nu înţeleg lumea în care evoluăm. Nici măcar faptul că votanţii lor sunt pe ducă, iar ceea ce vine din urmă este educat în ură şi poftă nebună de a demola ce a mai rămas în România. Nu-i nici tristeţe, că la cât construieşte guvernarea PSD-ALDE, multe nu mai sunt de pus la pământ.

Cu toate că românii plătesc prețuri mai mari pentru aproape tot, statul nu colectează veniturile cuvenite, nu realizează nici școli, nici autostrăzi, nici spitale.” – Klaus Iohannis

Prin urmare, Președintele nu are treabă cu multinaționalele care controlează economia României, care devalizează economia României și care drenează miliarde de euro lunar fără să fie supuse impozitării, multinaționale care dictează prețurile pe piața din România și Europa de Est. Nu este deranjat nici de faptul că la prețuri mai mare, calitatea este mai proastă, la același produs comparativ Vest-Est.

Totuşi, mă mir cum profesorul de la Cotroceni nu a înţeles, cu toţi consilierii care îi fac textele pentru mesajele pe care le citeşte tot mai inabil, că de 28 de ani de economie de piaţă că preţurile în România prețurile sunt stabilite de piață. Adică exact ăia care i-au finanțat campania electorală, din țară sau din afară.

Ce consemnează News.ro (foto) și este confirmat de Președinție ne arată nu doar impostura la care se pretează Klaus Iohannis, ci mai ales intenția vădită de a manipula și de a servi celor puțin gânditori argumente ilogice pentru a genera fracturi electorale și sociale.

Dincolo de proasta administrare a țării, situație pentru care acum se face responsabilă guvernarea PSD-ALDE, Klaus Iohannis devine tot mai grav vinovat de inducerea unei stări de instabilitate internă, cu efecte deja vizibile în imaginea și relațiile externe ale României.

Îi pasă președintelui? Evident, nu! Pentru că singurul său interes este câștigarea unui nou mandat prezidențial, chiar dacă alegerile sunt abia anul viitor în toamnă și chiar dacă va fi să păstorească peste o țară sub-colonială. Iohannis doreşte să fie președinte, să se bucure de imunitate. Restul, România … praf și pulbere!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.