Între două echipe de impostori …

Bucuraţi-vă de pace şi linişte cât mai este posibil … Cu un guvern aflat sub hipnoza propriei incompetențe, frici și lașități, cu un președinte preocupat de mize personale și interese străine, cu o opoziție isterizată scăpată parcă de la balamuc, România a ajuns din nou pe marginea fracturii istorice.

Peste capacitatea de voinţă a României se decid mizele istorice ale noului secol, în timp ce ne sunt amanetate resursele, pământul, aerul, onor Guvernul şi Preşedinţia sunt cel mult marionete de prost gust, incapabile să unească ţara! Sau poate sunt interesate să genereze fenomene care să ducă la segregare, pentru interesele lor mărunte: un nou mandat, o nouă guvernare. Dar, țara? Cu țara ce faceți?

Suntem cetăţenii unei ţări mici, care a reuşit să îşi piardă mândria, orgoliul, educaţia, speranţa. Când suntem conduşi de lideri slabi, modest pregătiți, lipsiți de patriotism și curaj, nu avem cum să nu ne împotmolim în mocirla istoriei. Datele generale arată că România se află tot mai aproape de un blocaj, generat de impostura și orgoliile de prost gust ale celor care ne conduc destinele și care dețin Președinția și Guvernarea!

Între două echipe de impostori, orice alegere te face impostor!

Au trecut aproape două săptămâni de la nenorocirea din Piaţa Victoriei (10 august) şi tot ceea ce ştim este că liderii României sunt în vacanţă! Mai ştim că procurorii umblă după denunţuri împotriva Jandarmeriei, la fel cum umblau cu Biblia pe la sate să caute votanţii referendumului din 2012! Procurorii nu sunt deloc interesaţi să afle cum s-a ajuns la nenorocire.

Ce fel de ţară este asta în care reprezentantul statului este preocupat să acuze doar statul? Răspunsul poartă numele României, țară în care instituţiile se bat între ele, fie în stradă, fie cu ajutor extern, prin trădare! La mijloc se află oamenii, conștienți sau nu de faptul că reprezintă masa de manevră.

În tot acest timp, se găsesc destui care să decupeze bucăţi din tabloul de ansamblu. Un tablou care ne arată că parteneri de nădejde SUA şi UE ne joacă din nou la tabla istoriei, în timp ce Rusia îşi continuă cadenţa nestingherită prin Europa multiplelor viteze.

Mesaj către Europa, America şi toţi meschinii parteneri parșivi: NU SUNTEM PROŞTI!

Liderii României sunt în vacanţă. Absolut toţi! De la preşedinte şi premier, până la preşedinţii camerelor Parlamentului! Cu toţii aşteaptă semnale şi comenzi din exterior, pe care caută să le traducă drept sprijin politic. Câtă mizerie!

Ne aflăm din nou la pagina anului 1945? Asistăm inconștienți la o nouă Conferință de la Ialta, în care mult așteptații americani ne-au vândut, iar partenerii europeni ne-au întors spatele? Suntem în NATO și UE, însă asta nu înseamnă nimic în condiții de colonizare modernă.

O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!

Lumea se reaşează, iar România se află în situaţia de a fi folosită drept băţ prin gardul istoriei cu care se zgândăre ţara vecină şi „fostă prietenă”, Rusia. O Rusie de care ne despart mai ales partenerii din Vest, necum interesele noastre directe, inclusiv cele care privesc stabilitatea militară şi economică. Este o chestiune similară şi în relaţia cu China.

Însă, pentru a avea o relația normală și decentă cu Rusia și China, trebuie să avem lideri care să nu mai fie slugi la americani și europeni. Trebuie să avem lideri care să imagineze măcar ideea că sacrificiul trebuie asumat și de ei, nu doar de poporul – cantitate și marfă de schimb în relațiile de putere internă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Între două echipe de impostori …

  1. George spune:

    Mi se pare o viziune destul de realista chiar daca poate o sa atragi mult hate cu aceasta mentalitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.