Mesaj către Europa, America şi toţi meschinii parteneri parșivi: NU SUNTEM PROŞTI!

Uneori simt nevoia să îmi lăsați țara în pace, să ne lăsați în pace, să vă duceți … de unde ați tot venit de veacuri, pentru a ne învăța cum să ne trădăm, omorâm, înjurăm, iar mai nou să fim corupți, cei mai corupți! Simt nevoia să vă spun, ambasadorilor primiţi în ţara mea, că sunteţi oaspeţi nicidecum stăpâni! Simt nevoia să vă spun că România este a cetăţenilor români, nicidecum a străinilor care vin să ne dea lecţii de democraţie, în timp ce finanţează campanii antiguvernamentale, antieconomice, antisociale. Și o fac până când la guvernare și președinție ajung cei agreați, pentru că sunt mai obedienți și mai dezinteresați de țară, nicidecum cei doriți și aleși de popor. Pentru acestea și pentru multe altele, simt nevoia să vă spun simplu: NU SUNTEM PROŞTI!

Dacă la Bucureşti avem lideri slabi este pentru că aşa vă convine vouă: ori sclavii voştri, ori duşmanii voştri.

Dacă economia României este pusă la pământ este pentru că am primit lecţii europene şi americane despre economia de piaţă, iar liderii români extrem de proşti şi de lipsiţi de demnitate naţională au ţinut cont de voi: au distrus industrii, au închis relații externe, au vândut și s-au vândut pe nimic. Apoi, s-au aliniat pe culoarele corupției selective promovate prin DNA!

Dacă imaginea României este aceea de ţară coruptă este pentru că aţi finanţat, infiltrat şi deturnat JUSTIȚIA după cum au dictat interesele voastre, protejând afacerile străine în timp ce ați distrus tot ce mai era românesc. Ce a mai rămas ați etichetat sec: CORUPT! în timp ce voi sunteți adevărații marii corupători corupți dar care nu ați plătit niciodată!

Continuați să finanțați grupări care să urle în stradă că în România este dictatură, pentru ca apoi să vă argumentați intervențiile și luările de poziție prin intermediul ambasadorilor și presei occidentale.

Continuați să jucați scârbos de duplicitar când vedeți corupția din România, dar nu vedeți mizeria și degradarea umană, morală, pe care o promovați în propriile țări!

Continuați să acuzați România de involuție democratică, economică, socială, fără să recunoașteți că din această realitate sunteți singurii câștigători. În timp ce românul suferă și plătește, voi sunteți singurii care câștigați!

Românul nu este nici orb și nici surd ca să nu înțeleagă interesul vostru de a controla pârghiile de putere și decizie la nivel național. Prin urmare, românul nu este prost, chiar dacă pe mulți ați reușit să-i spălați pe creier și să vă adore mai mult decât pe propria țară.

Românul nu este prost așa cum îl tratați și doriți să ajungă, o amorfă masă de manevră consumistă euroatlantică! Are și va avea resursa necesară de a traversa și acest moment al istoriei, al sacrificiilor „soft” în care ați venit și ne-ați luat, din nou, tot: pământ, apă, păduri, exact ca în versurile lui Eminescu:

Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă,
Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă –
Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.

Măcar pentru cele de mai sus, simt nevoia să vă spun simplu și să vă aduc aminte: NU SUNTEM PROŞTI, SUNTEM EXCESIV DE TOLERANȚI ȘI PERMEABILI LA AGRESIUNE!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Mesaj către Europa, America şi toţi meschinii parteneri parșivi: NU SUNTEM PROŞTI!

 1. SatulDeVoi spune:

  Noi nu avem drepturi,suntem si gandim ,,democrat”!Ba dar ce inseamna ma democratia pentru voi,pentru astia care stati ,,deghizati” la umbra nucului?De ce mama dracu se duce ambasadorul Americii sa ceara socoteala guvernului roman pe probleme legate de justitie ,de economie…?Ce treaba are ala cu noi?Mutulica al nostru a cerut explicati lui Strumph al lor de ce se intalneste cu Kim sau cu Vladimir?Daca ala se intalneste,noi de ce nu avem voie…suntem rusofili?De ce neamtul cumpara cel mai ieftin gaz de la rusi si ne ameninta ca daca avem relatii diplomatice cu rusii,ne fac,,carcote mari”?Nu stiu,dar cred ca un razvboi mondial civil,este pe cale sa aiba loc!Lumea s-a desteptat,nu mai este idioata si usor de influentat!

 2. Rasvan Roceanu spune:

  1.Nu suntem prosti, dar suntem nepermis de pasivi cand altii ne prostesc in fata. Din pacate intelepiunea populara ne-a invatat ca „cel mai destept cedeaza”.
  2.Suntem fascinati de „ceilalti”, suntem siguri ca „la noi ca la nimenea” si ca „dincolo” e raiul pe pamant.
  3.Cei care stiu ca nu este asa, sunt inrolati ideologic si chiar daca le demonstrezi ca si tu stii foarte bine care este realitatea de „dincolo”, nu ezita sa te prosteasca in fata.
  4.Cand vedem un scandalagiu avem tendinta sa ridicam pur si simplu din umeri, in loc sa-l punem la pamant.
  5.Ura viscerala acumulata din esecuri personale face ca intelectuali care se considera „rasati” sa aplaude si violenta si vulgaritatea, sa le considere legitime, explicabile. Impresia mea este ca acesti „intelectuali” vad in cei violenti si vulgari rabufnirea de rautate pe care si-ar dori-o sa o poata exprima ei, dar nu-si permit sa faca asta pentru ca trebuie sa-si salveze statutul de intelectuali.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.