Diana Macarevici, un ambasador al prieteniei China-Republica Moldova

După mai bine de 13 ani petrecuți în China, din care nouă dedicați relațiilor economice și diplomatice în slujba Republicii Moldova, sinologul Diana Macarevici (foto) a încheiat un capitol și o experiență de viață. Una dintre cele mai dedicate și active personalități date de mica republică est-europeană în China, Diana Macarevici a fost și este totodată una dintre cei intrați în galeria prietenilor redacției de limba română din cadrul Radio China Internațional.

Pentru deosebita activitate și dedicație în promovarea intereselor Republicii Moldova în China, plecarea în fața căreia suntem martori ne arată că relația de cooperare dintre cele două țări se află într-un moment de schimbare. Cei care înțeleg sensul și complexitatea lumii în care trăim trebuie să privească acest moment cu profundă introspecție, asumând contactul de responsabilitate și maturitate în fața viitorului.

Mulțumim, Diana Macarevici!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.