Scutita medical de stat și de drept!

Dacă veșnicia s-a născut la sat, cu siguranță nesimțirea s-a născut la Sibiu, pe Strada Bâlea, în familia Carmen și Klaus Iohannis. Singura familie din România care sfidează legea ca regulă și o respectă ca excepție! Orice scuză, fie și medicală, nu face decât să confirme ceea ce deja știu toți românii: numele Iohannis devine similar aroganței și prostului exemplu în fața românilor. Când mii de români sunt aduși cu mascații și cătușele pentru cauze de câțiva lei, familia Iohannis nu are parte de același tratament la aproape jumătate de milion de euro. Cu toate acestea, sunt încă suficient de mulți care se încăpățânează să vadă în președintele-șase case varianta morală și corectă pentru România.

Nu există argument pentru a evita cu obstinație obligațiile în fața legii și a instituțiilor statului. Însă, familia Iohannis este o una specială, tratată special, exact așa cum nu prevede legea care spune că în fața ei suntem cu toții egali.
În fiecare zi, familia Iohannis demonstrează că este mai egală decât restul românilor, uneori mai egală chiar și față de sine.

“Primul lucru la care vreau să renunț este imunitatea Președintelui României”, afirma Iohannis în noiembrie 2014, știind că dă bine la electorat. Iohannis nu doar că nu a făcut ceea ce a declarat, ci a extins imunitatea și asupra consoartei, numită abuziv “prima doamnă” (instituție neprevăzută în legislația românească).

Subterfugiile la care se pretează familia prezidențială Iohannis ne arată cât de responsabilă este în fața legii. Cât de responsabilă și ce model este pentru poporul căruia îi arată că obligația de a te prezenta în fața organelor de cercetare penală poate fi o chestiune … facultativă.

Iată o lecție care încă nu a fost predată la cursurile de educație civică, o lecție care cadrează cu adevărata statură didactică – formator de caractere a profesoarei Carmen Iohannis, cu adevărata statură prezidențială – ideal de responsabilitate civică a profesorului Klaus Iohannis.

O lecție cu atât mai dizgrațioasă cu cât de vine o regulă. Altfel spus, în timp ce românii sunt purtați cu mascații și cătușele pentru câțiva lei, familia Iohannis are parte de tratamente speciale.

Ce i-ar opri de acum încolo pe toți cei chemați de organele de anchetă din România să nu invoce precedentul Iohannis? La fel cum imuabila L.C. Kovesi a statuat că plagiatul până la 4-5% este o procedură admisă, necum o murdărie morală inadmisibilă într-un stat cu pretenții!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.