UE, între falsele principii și Codruța Kovesi!

Între principalele “Principii și valori” ale Uniunii Europene, promovate cvasigeneral de Comisia Europeană se regăsesc (între altele) transparența, egalitatea de șanse și etica. Cine rămâne în zona de echilibru şi bun simţ, observă rapid cum tocmai aceste principii sunt încălcate în cazul procedurilor de numire a procuror şef în cadrul Parchetului European (EPPO).
Că orice loc în care ajunge să pună piciorul Codruţa Kovesi devine un spaţiu al pierzaniei, nu mai trebuie demonstrat. Însă, ce atrage atenţia în mod excepţional, este totala lipsă de respect principii cu care se exprimă şi manifestă oficialii UE la cel mai înalt nivel.

Când vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, îşi permite partizanatul şi presiunea publică în favoarea unei „penale” din România, nu putem să uităm că Olanda – țara de origine a lui Frans – susține lupta anticorupție mai ales în afara granițelor țării sale, cât mai departe de „occidentul civilizat” care fură cu miliardul de euro la un caz de corupție.

Am mai arătat și cu alte ocazii, cum Olanda este între campionii europeni la la cazuri uriașe de corupție (vezi imaginea alăturată, sursa msn.com). Însă, aceeași Olanda, fie prin Timmermans sau premierul Mark Rutte, sunt principali promotori ai sfidării principiilor europene promovate la export, sunt principali promotori ai dublei măsuri generatoare de euroscepticism și chiar ură la adresa UE în zona de Est a Europei. În mod firesc, Olanda și oficialii săi sunt parte din orchestra ipocriziei europene din care fac parte Germania și Franța ca prim-conductori.

Când candidatura unei persoane private este mai importantă pentru oficialii europeni decât respectul faţă de realitate și legalitate, modelul parteneriatului și egalității în cadrul relaţiilor interne  europene este UN FALS GROSOLAN peste care este fundamentată corupția la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, în fond la nivelul întregii Uniuni Europene!

În aceste condiții, intervențiile brutale în aranjarea convenabilă a realității, cu care ne-a obișnuit Comisia Europeană, de la Barosso, la Junker, ne arată că Europa unită, Europa egalității, Europa transparenței, egalității de șanse și etică, nu sunt decât  simple minciuni cu ajutorul cărora sunt schimbate destinele și istoria popoarelor conduse de lideri idioți!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la UE, între falsele principii și Codruța Kovesi!

  1. gica 70 spune:

    Cu ocazia alegerilor pentru noul mandat al sefilor UE s-a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ce panarame „incoruptibile” au fost propuse, scandaluri, amanari si negocieri.Nu mai spun de circul complet si perfect la alegerea procurorului sef european..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.