Poveşti cu Mărţişor la ICR Beijing

Legendele, poveștile și secretele Mărțișorului au fost dezvăluite vineri, la Beijing, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Cultural Român și dedicat reprezentanților Organizaţiei Micilor Ambasadori Culturali din China. Misterul Babelor, al șnurului alb-roșu, al mărțișorului, dar mai ales miracolul Primăverii și renașterii naturii au fost prezentate tinerilor întorși de curând din vacanța rezervată Sărbătorii Primăverii – Anul Nou chinezesc, eveniment care îmbracă nuanțe de similaritate cu tradiţia românească.

Spre încântarea micilor ambasadori culturali, echipa ICR Beijing a pus la dispoziție materialele necesare pentru confecționarea unor mărţişoare şi felicitări specifice Primăverii, gingaşul ghiocel regăsindu-se între modelele preferate.

„La ICR Beijing am făcut un obicei din promovarea tradiţiilor şi sărbătorilor româneşti, cu precădere în rândul publicului tânăr chinez. Dincolo de atenţia cu care tratează fiecare eveniment, dincolo de bucuria de a-i avea oaspeţi, mizăm pe faptul că fiecare dintre ei poate fi un potenţial ambasador şi promotor acum şi peste ani al prieteniei dintre România şi China”, a declarat Elena Racu, referent în cadrul ICR Beijing.

Oragnizaţia Micilor Ambasadori Culturali din China, instituție care activează sub protecția Ministerului chinez de Externe, este una dintre partenerele de cooperare şi schimburi cultural-educative a Instutului Cultural Român din Beijing. La eveniment au mai participat și susținut proiectul dedicat Marțișorului, și două studente din anul III de la Universitatea de Limbi Straine din Beijing, secția de limba română.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.