PĂPUŞA MAIA!

“Regimul PDM-PSRM a vrut sa anuleze total vocile democraţiei, din ţară, dar şi din afara ei”, declara Maia Sandu (foto) la 25 febuarie a.c., convinsă că alegerile parlamentare din Republica Moldova organizate la 24 februarie au fost fraudate! Co-preşedintele blocul electoral ACUM afirma că “aceste alegeri au fost furate ca niciodată, iar rezultatele nu reflectă voinţa oamenilor. Noi, blocul ACUM, nu recunoaştem alegerile drept libere şi corecte”.

Suntem la aproape patru luni de atunci şi aceeaşi Maia Sandu este desemnată premier al Republicii Moldova de o alianţă politică parlamentară pe care ACUM o face cu … PSRM, nimeni altul decât partidul acuzat că a furat alegerile din februarie.


Din acuzator, Maia Sandu devine partener al “hoților” și automat exponent al ilegalității! Asta câtă vreme Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțional decretul de numire a Maiei Sandu în funcţia de premier și procedura de numire a Guvernului. Dar, cât mai contează o Curte Constituțională câtă vreme deciziile sunt anulate atât de Uniunea Europeană, cât și de Rusia, având astfel tabloul intereselor în zona de contact ale celor două mari puteri?

Implicarea fățișă a Comisiei Europene, urmată de Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia, Suedia, dar și de Rusia converg spre o singură concluzie: Republica Moldova nu contează ca stat, ca populație, ci ca teritoriu tampon între NATO-UE și Federația Rusă. Cine imaginează o Moscovă dispusă la compromisuri, este fie beat, fie prost!
În ciuda agrementelor încheiate după 1991, nici NATO, nici UE, nu au respectat convenţiile cu Rusia în plan politic şi militar. Fiecare cu metodele specifice, au avansat în teritoriul străin, însă este mai evidentă apropierea militară americană de graniţele ruse, dacât invers.

ABUZ DE POZIȚIE UE – Mogherini și Hahn se grăbesc să intervină în politica internă a Republicii Moldova

Când SUA-UE intervin în afacerile interne ale unui stat se numeşte „democraţie„. Când o face Rusia se numeşte „abuz”! Iată că acum, la Chişinău, democraţia şi abuzul şi-au dat mâna pentru binele ţării şi poporului moldovean, chiar dacă în tot spectacolul nu există fărâmă de bine sau măcar intenţie de bine. Doi coloşi militari şi economici se bat pentru o bucată de zonă tampon. Punct!

În tot acest timp, la Bucureşti se doarme şi se bâlbâie politicianist. Ministerul de Externe a acţionat decent, transmiţând că “cetățenii din Republica Moldova au nevoie de o soluție negociată politic”. Preşedintele Klaus Iohannis a adresat “tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept”.
Altfel spus, România nu se grăbeşte să recunoască un premier şi guvern infirmat de Curtea Constituţională de la Chişinău şi bine fac!

Cândva pupila lui Vlad Filat, un sacrificat politic şi aruncat în puşcărie pentru că a îndrăznit să viseze la un drum propriu, Maia Sandu pare păpuşa agreată de alianţa UE-NATO. O păpuşă dispusă la orice, chiar și la un ménage à troi, la o margine de pat fiind “occidentul democratic”, la cealaltă margine de pat fiind “Rusia abuzatoare”! Iată ce înseamnă să fii o femeie de succes, cu condiţia să nu tragă prea tare extremele până dar mai ales după 6 septembrie, când sunt anunţate noi alegeri parlamentare … anticipate!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, Din presa moldovenească, Din presa românească, Republica Moldova, România, România - R. Moldova, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la PĂPUŞA MAIA!

  1. Pingback: Videochat București-Chișinău, fără finalizare! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.