CHINA – Fost lider condamnat la 14 ani de închisoare pentru luare de mită!

Fostul Secretar general al Comitetului provincial al Partidului Comunist Chinez din provincia Shaanxi, Qian Yinan (foto), a fost condamnat, astăzi la 14 ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită în valoare de 63,13 milioane yuani (aproximativ 8,97 USD). Decizia în primă instanță a fost anunțată de un complet al Curții Populare Intermediare din Guangzhou, provincia Guangdong.

Alături de pedeapsa cu executare, Qian Yinan a primit și o amendă de 5 milioane yuani. Potrivit Curții, în momentul pronunțării sentinței, bunurile, sumele și amenda au fost recuperate integral de stat, Qian Yinan declarând în fața instanței că nu va contesta verdictul.

În cadrul procesului s-a arătat că în perioada 2001-2017, Qian Yinan s-a folosit de funcțiile politice și administrative deținute pentru ca diverse persoane și companii să preia contracte pentru diferite proiecte din fonduri publice. În schimbul serviciilor, direct sau prin interpuși a primit în mod nelegal sume de bani și bunuri cu o valoare totală de 63,13 milioane yuani.

Potrivit mass media chineze, având în vedere că Qian Yinan și-a recunoscut faptele și a pledat vinovat, a rambursat valoarea beneficiilor, Curtea din Guangzhou a decis că pentru comportamentul său, în ciuda infracțiunii deosebit de grave, va dispune o pedeapsă mai ușoară.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.