România a marcat în China 30 de ani de la căderea comunismului!

„Vremea Crăciunului face parte din frumoasele obiceiuri ale românilor de mult timp și legat de acest moment special al anului celebrăm, în aceste zile, 30 de ani de la Revoluția României”, a declarat în această seară Ambasadorul României în Republica Populară Chineză, E.S. Vasilică Constantinescu (foto stânga), în cadrul unui eveniment dedicat Crăciunului, celor 101 ani de la reunificarea românilor și celor 30 de ani de la revoluția din Decembrie 1989.

Domnia sa a mai arătat că momentul schimbării regimului comunist din România este unul „de mândrie națională și de satisfacție, care ne-a dat ocazia de a reveni în locul căruia îi aparținem și să ne bucurăm de comunitatea de valori pe care istoric le prețuim: libertatea, democrația, domnia legii, respectul pentru drepturile omului și demnitatea”.

Atmosfera evenimentului a fost dominată de decorul special pregătit, două drapele Tricolor decupate, având reprezentarea absenței stemei comuniste, fiind amplasate în holul central al Ambasadei României din China.

Pe fundalul sonor al unei piese rock dedicate revoluției și căderii comunismului, Ambasadorul României a arătat că „acesta este felul în care istoria a memorat momentul: revoluția rock and roll, revoluția copiilor Ceaușescu, revoluția Crăciunului (…) pe străzile fiecărui oraș a fost sânge și acesta a fost felul în care am reușit să ieșim din dictatură și totalitarism. (…) Pentru a marca acest moment, este o plăcere să vă avem aici, la finalul acestui special și plin an pentru noi, inclusiv aici în China”.

IOHANNIS RECUNOAȘTE LOVITURA DE STAT DIN 1989!

Consultând o serie de reprezentanți ai ambasadelor României din vecinătatea Chinei,  am constatat că marcarea căderii comunismului la Beijing este o inițiativă unică în cadrul reprezentanțelor diplomatice din Asia. Ambasadele din Asia au organizat recepții dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, eveniment care, însă, a lipsit în acest an din agenda Ambasadei României în China.

România și Republica Populară China au marcat, în acest an, 70 de ani de relații diplomatice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.