Toți cei care ajung în România din Hubei și Zhejiang intră în perioadă obligatorie de carantină de 14 zile!

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a anunțat, în urmă cu puțin timp, că mai multe regiuni și țări au fost incluse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, pentru de cetățenii care revin în România din China, din regiunea Emilia-Romagna (Italia), Coreea de Sud și Iran.

Potrivit comunicatului, „cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran decât cele menționate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituționalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Cetățenii care care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu) și vin în România, intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară.

Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.