China schimbă strategia, pentru a preveni importul COVID-19!

Focarul global al noului coronavirus va dura cel puțin până în luna iunie, China punând în prezent accentul pe prevenirea infecțiilor importate, a declarat expertul virusolog Zhong Nanshan, cunoscut și sub renumele Dr. SARS.
Potrivit China Daily, una dintre provinciile chineze solicitate să adopte măsuri stricte este provincia Guangdong, un important centru de producție, export și schimburi internaționale.

„Guangdongul are un număr mare de evenimente și schimburi internaționale. Prin urmare, ar trebui să fie consolidate măsurile de inspecție la frontieră, să se introducă măsurile de izolare necesare pentru persoanele care sosesc din țările și regiunile afectate de epidemie”, a declarat Zhong.

Datele oficiale arată că R.P. Chineză se află în a doua zi consecutivă fără niciun nou caz COVID-19 confirmat la nivel național, în afara provinciei Hubei. Așa cum am mai arătat, singurele cazuri înregistrate în afara focarului, în număr de trei, au fost confirmate la persoane care au venit în China.

Autoritățile chineze au declarat aeroporturile și porturile principale „câmpuri de luptă”, adoptând măsuri stricte de prevenire, pentru a păzi porțile de intrare în țară.

Astăzi dimineață, China înregistra 80.904 (+45) cazuri confirmate cu COVID-19, din care 58.684 (+1.619) cazuri recuperate, eliberate din spitale și 3.123 (+23) decese. În afara Chinei, erau înregistrate 28.454 (+3.246) de cazuri confirmate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.