China anunță depășirea crizei și închide tot mai multe spitale improvizate!

Rând pe rând, autoritățile provinciale din China dispun închiderea spitalelor improvizate în care au fost tratate zeci de mii de persoane care au contactat noul coronavirus (COVID-19).
Odată cu ieșirea de sub presiunea și efortul dus la extrem în multe cazuri, cadrele medicale chineze din multe spitale își permit câteva clipe de destindere. O fac în stilul tradițional, prin exerciții fizice și dans, prin valuri de râsete în grup, eliminând o mică parte din stresul acumulat în ultimele săptămâni.

Numai la Wuhan, numărul cadrelor medicale civile și militare trimise din întreaga țară să susțină eforturile de contracarare a epidemiei a fost de peste 45.000. Acestora s-au adăugat alte câteva sute de mii care au acționat în provinciile învecinate Hubei și în toată țara.

În imaginea alăturată se văd o parte dintre cadre medicale care au acționat în spitalul temporar Jianghan, amenajat în Centrul internațional de Conferințe și Expoziții din Wuhan, închis luni după-amiază. Aici au fost amenajate 1.564 de paturi, primul pacient fiind primit la ora 9 în dimineața zilei de 5 Februarie. Timp de 34 de zile, spitalul temporar Jianghan a primit 1.848 de pacienți, din care 1.327 au fost vindecați și ecternați, alți 521 fiind transferați în alte spitale.
Spitalul temporar Jianghan a avut cele mai multe paturi disponibile și a primit cei mai mulți pacienți, având totodată și cel mai mare număr de cazuri recuperate dintre toate spitalele temporare din Wuhan.

Până astăzi a fost închise 14 spitale improvizate amenajate în săli de sport, în centre expoziționale și de conferințe, în hoteluri, la Wuhan (provincia Hubei) – epicentrul epidemiei și în provinciile învecinate.

Reamintesc că, în provincia Hubei, persoanele afectate de noul coronavirus au fost îngrijite în 2.441 de spații medicale, din care 1.840 în orașul Wuhan și 571 în restul provinciei.  Din totalul spațiilor medicale din Wuhan, 71% sunt spitale, 26% sunt spații reamenajate în spitale temporare (săli de sport, centre expoziționale, centre comerciale), iar 3% sunt cele două spitale improvizate Houshenshan și Leishenshan, construite fiecare în zece zile.

La Wuhan, numărul spitalelor improvizate închise este de 11, majoritatea primind în ultimele săptămâni pacienți cu simptome ușoare. Reprezentanții comisiei pentru Sănătate de la nivelul provinciei Hubei a anunțat că va închide treptat spitalele temporare și va reduce numărul de spitale desemnate pentru COVID-19, urmând să mențină măsurile stricte de prevenire și control.

Pe de altă parte, tot mai multe cartiere din orașul Wuhan sunt declarate „zone libere de epidemie”, fiind montate panouri pe care sunt consemnate data la care a fost declarată eradicarea ultimului caz și o serie de indicații privind igiena personală (foto jos).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la China anunță depășirea crizei și închide tot mai multe spitale improvizate!

 1. Stefania spune:

  Asa da. Cu masuri drastice si disciplina au reusit sa depaseasca aceasta problema.
  Felicitari si respect chinezilor !
  Romanii nu stiu de unitate si disciplina ! Domnul sa ne ajute si pe noi.

 2. Vasile Crisan spune:

  DAN TOMOZEI ESTE SI VA RAMANE UN ROMAN ADEVARAT !!!

  • Dan Tomozei spune:

   Să știți că nu vă contrazic, pentru că știu că și dumneavoastră sunteți un român adevărat, la fel ca alte 20 și ceva de milioane.
   Doamne ajută!

 3. Crisan Vasile spune:

  CHINA ESTE SI VA RAMANE CHINA !!!

 4. bloju spune:

  Buna organizare, disciplina, daruire, patriotism si .. forta economica

  Respect poporului chinez !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.