China se alătură Italiei în lupta împotriva COVID-19!

Consilierul de Stat, ministrul chinez de Externe, Wang Yi (foto dreapta), a avut marți seara o discuție telefonică cu ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, în care a fost exprimat sprijinul autorităților de la Beijing pe fondul epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19) din Italia.
Ministrul Di Maio a prezentat cele mai recente date legate de activitatea de prevenire și control a epidemiei, mulțumind totodată Chinei pentru solicitudinea și sprijinul acordat, care demonstrează încă odată, pe deplin, prietenia tradițională dintre cele două popoare.

Subliniind situația severă din Italia, Di Maio a declarat că guvernul de la Roma acordă o atenție deosebită experienței câștigate de China în lupta împotriva COVID-19.
Pe de altă parte, Di Maio a arătat că Italia se confruntă cu un deficit de materiale și echipamente medicale, exprimând speranța că China va acorda sprijin în rezolvarea nevoilor urgente.

La rândul său, ministrul Wang Yi a declarat că, în calitate de bun prieten și partener strategic cuprinzător al Italiei, China, sprijină Italia, înțelegând pe deplin provocările cu care se confruntă. Epidemia nu cunoaște frontiere și este un dușman comun al omenirii, a arătat Wang. De aceea, China este va fi pe o poziție fermă de partea Italiei.

Deși, în prezent, China are încă nevoie de o cantitate mare de materiale medicale, pentru a depăși dificultățile interne, va oferi Italiei asistență în materiale medicale și măști medicale. De asemenea, va accelera și îmbunătăți exporturile de materiale și echipamente, pentru a acoperi nevoile urgente ale Italiei.
Mai mult, Wang a arătat că la solicitarea părții italiene, China este pregătită să trimită personal medical pentru a ajuta la combaterea noului coronavirus.

Wang a reamintit că autoritățile de la Beijing au dispus acordarea, în numele Chinei, a unei donații în valoare de 20 de milioane USD către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a sprijini cooperarea internațională în lupta COVID-19. Mai mult, China oferă ajutor, în limita capacităților, tuturor țărilor în care situația epidemică este severă sau în care sistemele medicale sunt slab dezvoltate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China se alătură Italiei în lupta împotriva COVID-19!

  1. Pingback: CHINA A TRIMIS PRIMUL AVION CU AJUTOARE PENTRU ITALIA! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.