Chinezii nu exclud posibilitatea unui al doilea val de infecții COVID-19

Deși mai are în prezent doar 148 de cazuri confirmate, China continuă să se confrunte cu „marea provocare” a unui posibil al doilea val de infecții COVID-19, lipsa imunizării în rândul populației fiind o preocupare majoră, a declarat Zhong Nanshan (foto), principal expert în boli respiratorii din China, specialist cunoscut la nivel internațional și sub renumele Dr. SARS.

În cadrul unui interviu acordat CNN, Zhong a spus că autoritățile nu ar trebui să fie temătoare în fața potențialului pericol generat de al doilea val de infecții, în condițiile în care, în ultimele săptămâni, au apărut noi nuclee de coronavirus la Wuhan (6 noi cazuri), în centrul țării, dar și în provincia nord-estică Jilin (22 noi cazuri).

Potrivit statisticilor oficiale din ziua de 18 Mai, China mai înregistra un total de 148 de cazuri confirmate COVID-19 din care 8 în stare critică. De asemenea, avea înregistrate 448 cazuri asimptomatice.

Dr. Zhong Nanshan a declarat încă din luna Martie a.c., că pandemia COVID-19 ar putea fi pusă sub control în luna Iunie, dacă țările afectate iau virusul în serios și adoptă măsuri eficiente.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.