Rezidenții din HK vor primi 1.300 USD sprijin epidemic

Rezidenții permanenți din Hong Kong, cu vârsta peste 18 ani, vor putea primi un ajutor de la stat în valoare de 10.000 dolari HK (aproximativ 1.300 USD), ca sprijin pentru ameliorarea efectelor generate de epidemia COVID-19. (Sursa: CGTN)

Pentru primirea ajutorului, rezidenții vor trebui să depună o cerere la oficiile guvernului local, începând cu data de 21 Iunie, ajutorul urmând să fie primi la data de 8 Iulie.

Guvernul Regiunii Administrative Speciale din Hong Kong (RASHK) a prezentat o serie de măsuri pentru ameliorarea presiunilor financiare generate de greutățile economice.

Secretarul financiar al guvernului din HK, Chan Mo-po, a declarat că de măsura, care implică aproximativ 71 de miliarde de dolari HK, trebuie să beneficieze de aproximativ șapte milioane de localnici.
De asemenea, sprijinul guvernamental va viza și ajutorarea întreprinderilor afectate de epidemia noului coronavirus, cele mai mari presiuni fiind înregistrate pe piața muncii. Planul include deduceri fiscale, sprijin financiar și acordarea de împrumuturi cu dobândă mică pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.