China a pus în funcțiune o nouă megahidrocentrală, de 270 metri înălțime!

Prima unitate a celei mai noi hidrocentrale din lume, cea de-a patra cea mai mare și cea de-a șaptea cea mai mare proiectă din lume, construită la granița provinciilor chineze Sichuan și Yunnan, a fost pusă în funcțiune luni. Cu o capacitate totală instalată de 10,2 milioane Kilowati și o capacitate medie anuală de generare de 38,91 miliarde Kilowati, noua unitate hidroenergetică Wudongde va economisi 12,2 milioane tone cărbune standard. Energia produsă aici va fi folosită în principal la dezvoltarea zonei Marelui Golf Guangdong-Hong Kong-Macao, din sudul țării.

Pe de altă parte, noua megaconstrucție va servi și ca parte importantă a sistemului de control al inundațiilor din bazinul Fluviului Yangtze (Galben), capacitatea de colectare a barajului fiind de 2,44 miliarde metri cubi.

Barajul cu arc dublu curbat are o înălțime maximă de 270 de metri, însă o grosime medie de doar 40 de metri, ceea ce îl face cel mai subțire baraj în arc cu o lungime de 300 de metri. De asemenea, barajul Wudongde este primul din lume care a fost complet construit din ciment întârit la temperaturi scăzute, pentru a rezista la diferențele mari de temperatură zi/noapte și la umiditate atmosferică scăzută.

Interiorul Barajul Wudongde găzduiește șase unități generatoare cu o capacitate de 850.000 de kilowati pe unitate, unitatea centrală având o suprafață totală egală cu trei terenuri de fotbal, 89,8 metri înălțime, echivalent cu o clădire cu 30 de etaje, fiind cea mai înaltă centrală interioară din lume.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China a pus în funcțiune o nouă megahidrocentrală, de 270 metri înălțime!

  1. Democratu' spune:

    Este o realizare eroică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.