China a brevetat primul său vaccin împotriva COVID-19

Autoritățile medicale chineze au eliberat primul brevet de vaccin COVID-19, pentru un vaccin experimental dezvoltat de Academia de Științe Medicale Militare și compania chineză de biotehnologie CanSino Biologics. În urma testelor, s-a constatat că vaccinul cu adenovirus este sigur și capabil să declanșeze un răspuns imun în prima și a doua etapă a studiilor clinice.

Potrivit mesajelor oficiale lansate de autoritățile chineze, oamenii trebuie să înțeleagă că aprobarea brevetului înseamnă că statul recunoaște unicitatea tehnologiei pe care o folosesc solicitanții pentru cercetare noului vaccin, dar și nevoia de a proteja metoda folosită. Astfel de prin aprobarea brevetului nu înseamnă că există deja un vaccin COVID-19.

Cu toate acestea, vaccinul trebuie să finalizeze cea de-a treia și ce-a de-a patra fază de testare (cea mai amplă și de durată), înainte de a obține aprobarea de intrare pe piață.

Studiile pe animale au demonstrat capacitatea vaccinului de a reduce cantitățile virale în plămâni și de a induce imunitatea adecvată. În plus, vaccinul poate fi fabricat într-un mod rapid și în masă, într-un interval scurt, pentru a face față focarelor apărute brusc.

Vaccinul Ad5-nCoV a fost primul care a intrat în studiile clinice din prima etapă derulate de China în Martie și primul care a început studiile din faza a doua la nivel mondial, la data de 12 Aprilie. Acesta folosește un virus pentru a introduce material genetic din noul coronavirus în corpul uman și pentru a antrena corpul să producă anticorpii care pot combate virusul.

În urma testării pe 508 persoane, s-a demonstrat că vaccinul este sigur și generează anticorpi la aproape toate persoanele care au primit doze eficiente.

În luna Iunie, China a avut în teste cinci vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus, în studiile umane și în diverse etape de cercetare.

Vaccinul se află în studiile clinice în Faza III, o condiție necesară înainte de a putea fi aprobată pentru utilizare. Studiile clinice de Faza III sunt o etapă de testare suplimentară, înaintea testării finale în cadrul studiilor clinice de Fază IV.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la China a brevetat primul său vaccin împotriva COVID-19

 1. popescu spune:

  În plus, vaccinul poate fi fabricat într-un mod rapid și în masă, într-un interval scurt, pentru a face față focarelor apărute brusc.

  Asta este vaccin RNA! Iti schimba adn-ul! Vezi ce mai contine. Si pt ce are omenirea nevoie de un vaccin cind 99% s-au vindecat fara asa ceva?! De ce insista toti cu vaccinul? Ce urmaresc? Nu te intrebi? Existenta acestui virus n-a fost dovedita conform postulatelor lui Koch. Testul nu testeaza nimic si nu dovedeste nimic. Nici n-a fost omologat! Ca jurnalist trebuie sa te intrebi mai multe si sa cauti raspunsuri. Romanii nu fac asa ceva pt ca este complicat, cere timp si obosesc.

  • Dan Tomozei spune:

   Stimate domn Popescu,

   în momentul în care veți demonstra că faceți diferența între un text de informare și unul de partizanat, vom intra în dialog. Până atunci, încercați să vă reglați pasiunile și prejudecățile, pentru că nu vă fac deloc imaginea unui om echilibrat.
   Numai bine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.